UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » Glycerine

Glycerine

Beoordeling: Goed!
Categorieën: Huidherstellend, Huidherstel
Glycerine, ook wel glycerol of glycerine genoemd, is een bevochtiger die aanwezig is in alle natuurlijke lipiden (vetten), zowel dierlijk als plantaardig. Het kan worden verkregen uit natuurlijke stoffen door hydrolyse van vetten en door fermentatie van suikers; het kan ook synthetisch worden vervaardigd, wat meestal het geval is bij moderne huidverzorgingsproducten.

Glycerine is een huidherstellend en huidherstellend ingrediënt, wat betekent dat het een stof is die van nature in de huid voorkomt en helpt bij het herstellen van een normaal evenwicht en hydratatie. Het is een van de vele stoffen in de huid die helpt om er gezond uit te zien en aan te voelen, te beschermen tegen uitdroging en om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. In wezen is glycerine een meester in hydratatie en werkt het het beste in combinatie met andere herstellende en verzachtende ingrediënten.

Sommige mensen vragen zich af of het gebruik van producten met glycerine te veel water uit de huid haalt als er niet genoeg luchtvochtigheid in de lucht is. Dit kan gebeuren met pure glycerine (100% concentratie – een hoeveelheid die nooit in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt). Elke bevochtiger (inclusief glycerine) die in zuivere vorm wordt gebruikt, kan het waterverlies vergroten door water van de onderste huidlagen naar de oppervlaktelagen te trekken wanneer het klimaat te droog is (lage luchtvochtigheid). Om deze reden worden glycerine en bevochtigingsmiddelen meestal gebruikt in concentraties van 5% of minder en altijd gecombineerd met andere ingrediënten om de huid te verzachten. In feite is glycerine in combinatie met andere verzachtende middelen en / of oliën een fundamentele hoeksteen van de meeste moisturizers.

Referenties voor deze informatie:
International Journal of Cosmetic Science, augustus 2016, ePublication
British Journal of Dermatology, juli 2008, pagina’s 23-34
Journal of Cosmetic Dermatology, juni 2007, pagina’s 75-82
Proceedings of the National Academy of Sciences, juni 2003, pagina’s 7.360-7.365

Follow:
0
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.