UA-76529799-3
Home » curacao » Zonnebrandcreme en waarom mensen met donkerehuidskleur het ook moeten gebruiken.

Zonnebrandcreme en waarom mensen met donkerehuidskleur het ook moeten gebruiken.

Zoals jullie wel weten ben ik geboren in Curaçao waar de zon altijd schijnt (meestal dan) een mooi eiland vol zee en strand. #dushikorsou

Op groeien in Curaçao betekend dat elke dag je huid blootgesteld wordt aan de zon. Op een dagelijkse basis krijg je een enorme boost van UV stralen naar je toe gesmeten. Je zou denken dat iedereen daar rond loopt met flessen zonnebrandcreme. Maar spijtig moet ik je deelnemen dat dit niet het geval is. Persoonlijk kan ik me geen dag herinneren dat mijn moeder ooit mijn huid had ingesmeerd. Niet omdat ze geen zorgzame moeder was, maar simpelweg omdat donkere mensen minimaal tot geen zonnebrand producten gebruiken. En ik denk dat haar ouders dit ook niet deden.

Mensen met een donkere huid hoeven niet in te smeren

Een grote fabel! Het klopt idd dat een donkere huid niet snel verbrand. We hebben een soort ingebouwde SPF (Sun Protection Factor). Hoe donkerder je bent hoe meer melanocyten (melanin) je huid produceert. Vandaar het term melaninbeauty. Yes I am…. :). Maar ongeacht je huidtint moet je jezelf beschermen tegen UV stralen. Want ook donkere mensen kunnen huidkanker krijgen. Vaak wordt huidkanker ontdekt, onder teennagels, vingernagels, handpalmen en voetzolen omdat het huid op deze plekken lichter is.

Wat doet zonnebrandcreme dan precies?

Het bestraling dat van de zon afkomt wat we kunnen zien met het blote oog noemen we zonnelicht. Het gedeelte wat we niet kunnen zien heet infrarood. Infrarood wordt voor een gedeelte geblokt door de ozonlaag. Maar een grote gedeelte hiervan bereikt het huid. Ookal zie je het niet, maar merk je wel het warmte op de huid. Zonnebrandcreme onderschept het UV licht voordat het in contact komt met de huid. In het originele zonnebrand producten (die een witte waas achterlaat) zit zinkoxide, dit blokt de UV stralen.

Schadelijk?

Het kan zeker schadelijk zijn, waarin er oxybenzon er inzit. Oxybenzon werkt de antioxidanten in ons lichaam tegen. Die beschermen ons en die hebben we dus nodig. Doordat het ingrediënt ze tegenwerkt, kán het indirect bijdragen aan de ontwikkeling van kanker. Hoewel er nog geen zekerheid is over de werking op mensen, is bij tests op ratten duidelijk dat het de geslachtshormonen en schildklierhormonen verstoort. Ook veroorzaakt de stof jeuk en eczeem. Vooral de populaire transparant zonnebrand producten bevatten deze schadelijke ingrediënt. Dat we onze huid moeten beschermen tegen de zon is een feit. Kies voor zonnebrand producten met zinkoxide of titaniumdioxide. Die trekken niet tot nauwelijks de huid in, maar ligger erop.

Aanraders?

Lancaster Comfort Milk SPF50 Sun Beauty

Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF50

Naïf Protecting Sunscreen SPF 50 (voor kinderen)

Follow:
0
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.