UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » astma » Coronavirus! Hoe Ga Je Ermee Om Als Je Een Chronische Ziekte Hebt.

Coronavirus! Hoe Ga Je Ermee Om Als Je Een Chronische Ziekte Hebt.

Wauw! De coronavirus heeft heel de wereld op zijn kop. En dat is wel zo logisch. Vooral omdat het nog onbekend gebied is en omdat er nog geen medicatie er tegen bestaat. Waar het allemaal in China is begonnen heeft nu effect op het gehele wereld. Waarschijnlijk is het kwetsbaarder voor ouderen en zieke mensen. En brengen kinderen het ziekte over. Tenminste dat wordt er beweert. Wat waar is weet ik niet precies, maar ik ga jullie wel vertellen wat het met ons gezin doet.

Zoals sommigen van jullie weten of juist niet weten. Heeft mijn man Cardiomyopathie. Toen we erachter kwamen werkte zijn hart functie voor nog maar 8%. Door een wonder van God! Heeft hij het gered en kijken we positief naar het leven en de toekomst.

Voor iemand met zijn aandoening is het leven niet altijd makkelijk. Er is veel wat je rekening mee moet houden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld nooit zomaar een vakantie boeken en de vliegtuig pakken. Dit moet altijd eerst besproken worden met zijn specialist en volgen het nodige testen enzovoorts. Maar ook het kleine dingen in het leven zijn anders. Zoals het even stoeien en spelen met je kinderen. Maar ook werken, sporten en zelfs bankhangen.

De ene dag of moment heeft ie nergens last van en dan een paar seconde later wel. Ze zeggen niet voor niks het hart doet wat het hart wilt. Erg vervelend, maar hebben we er ondertussen wel een goed leven om heen gebouwd.

Zo is het dat hij nu eenmaal een lagere weerstand heeft en is die erg kwetsbaar en vatbaar voor ziektes. Een normale griep of verkoudheid kan als het ware al fataal zijn. Toen hij bijvoorbeeld waterpokken kreeg 2 jaar geleden. Werd hij opgenomen in de ziekenhuis en lag hij op de IC. Dus wat doe je wanneer je juist in Brabant woont, en de coronavirus actief is in je woonstad?

Dagelijks leven

Naast het handen wassen tip, wat wij overigens altijd al deden! En hopelijk de rest van de wereld ook! Doen we ook een paar dingen anders.

Sowieso hou ik mijn kinderen thuis. Ze hebben alle 3 een verkoudheid. Onze zoon heeft ook nog eens astma en wat last van zijn schildklieren. Maar daarnaast is er ook op de school van onze oudste een leraar met de coronavirus. En hebben 10 anderen zich ziek gemeld. We hebben een gezond verstand en dat gebruiken we (af en toe hahah) graag! Want bij de ernstige gevallen kreeg elke patient geïnfecteerd met de corona virus longontsteking. Nopes! Zitten we niet op te wachten!

Ik hou de meiden lekker bezig met een beetje hulp van Squla. Een online programma dat ontwikkelt is voor kinderen om op spelende wijze en op eigen niveau te kunnen oefenen in leerstoffen. Daarnaast spelen ze lekker in de tuin en houden we ons bezig met spelletjes en knutselen. Verder gaat de middelbare school beginnen met online les geven. Wat helemaal ideal is in zo’n situatie.

We blijven daarom ook lekker binnen, en mijden zelfs familie en vrienden bezoekjes af. Onze naasten weten van onze gezin situatie en begrijpen onze “drastische” aanpak. Voor de rest worden de nodige boodschappen gewoon gedaan. En hebben we nog niks gehamsterd! We geloven op een positive uitkomst. En helpt het niet om paniek te zaaien of paniekerig te worden.

Onze aanpak is dus gewoon, gezonde verstand gebruiken en jezelf zo nodig beschermen. Waarom onnodige risico’s nemen? Die concert, feestje, vakantie enzovoorts kan wel een andere keer!

Mocht er reden zijn om aan de bel te trekken, dan doen we dat ook! Al hoop ik dat dit niet hoef! Ik wil er niet eens aandenken!

Pas goed op je zelf mensen, en om de andere om je heen! Mocht je niet de nut zien om afstand te houden als je verkouden enzovoorts ben. Hoop ik bij deze dat je nu in kan zien wat voor effect het wel kan hebben op iemand anders.

Liefs Suyen

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »