UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » interieur » Simpele Tips Voor Het Stijlen En Decoreren Van Een Schouw

Simpele Tips Voor Het Stijlen En Decoreren Van Een Schouw

Mijn schouw

Met deze simpele schouw make-over tips, gaaf ik het een compleet nieuw sfeervolle look. En hoewel ik het leuk vind om meer van mijn interieur met jullie te delen. Is het enigszins ook wel heel spannend! Want een ervaren klusser ben ik helaas niet.

Een tijdje terug heb ik op Instagram stories aan jullie gevraagd wat voor soort content jullie nog meer van mij willen zien. Tot mijn verbazing kozen jullie dus ook voor interieur. Nou wil ik even duidelijk maken dat ik geen interieur styliste ben, maar simpelweg een vrouw die een eigen huisstijl heeft.  En vanaf nu zal ik ook vaker mijn decor en interieur met jullie delen.

Hoe zag het eerst eruit.

We wonen nou zo’n kleine 10 maanden in onze nieuw en knus huisje. Het huisje is gebouwd in 1953 waardoor het een en ander klassieke eigenschappen heeft wat ik er mooi vind. Bovendien kom je vooral veel wit, hout, zwart metaal, goud en pastel pink in mijn decor tegen. Ook veel planten en cactussen. Want ik moet wel mijn Caribische roots terugzien. 

En één van de dingen die ik zo verliefd op ben is het schouw. Mijn man aan de andere kant vond het minder mooi. Maar ik zag de beauty ervan in. Zodoende haalde hem over om het erin te laten.

Hieronder zie je de enige before foto die ik heb. Meer heb ik niet gemaakt, omdat ik niet dacht dat ik ze ooit nodig zou hebben. Balen! Maar we moeten het hiermee doen jongens.  

Hoe de schouw eruit zag bij bezichtiging van de woning.

De mooie hout van de schouw en randen, wilde ik zeker niet veranderen.  De binnenkant was geverfd in de kleur beige maar zag er nu meer geel eruit. Dit moest natuurlijk wel geverfd worden en natuurlijk in wit. Nadat de vloer erin lag en de muur ook weer spierwit werd, begon manlief erin te geloven.   

Het eind resultaat.

Het stijlen heb ik ook heel simpel gehouden. Van mijn moeder heb ik twee schilderijen gekregen die een replica zijn van Michelangelo en een Monet. Zo heb ik de Monet boven de schouw gezet en de Michelangelo in de openhaard.  

Op de schouw heb ik een aantal cactussen staan, en glazen antieke flesjes die ik bij de kringloop heb gescoord.  

Antieken Glazen flacons
Kleine Cactus/Aloe vera oase

In de open haard heb ik als grote kaarsen liefhebber natuurlijk kaarsen staan. Zo komt er toch nog een vlammetje uit het haard 🙂. 

Het rieten boekenmandje is ook van de kringloop. Maar in plaatst van boeken heb ik heerlijk zachte dekens erin gedaan, voor wanneer we bij de haard willen liggen.  En dit doen we best wel vaak. Kinderen om lekker te knutselen of filmpje te kijken op de tablet. En ikke als ik aan het schrijven bent of lekker een boek aan het lezen bent.  

Omdat ik het nog een beetje kaal en wat kleur miste, ging ik voor een pastel pink vloerkleedje en wat groene vazen. Wat goed paste bij de cactussen.  

Resultaat schouw stijlen
Tijdschrift lezen bij het schouw

En Voila.. Ik ben erg blij met het resultaat en hubby loves it.  

Missie geslaagd.  

Nou ben ik heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden, en natuurlijk mag je ook jou schouw/openhaard met ons delen. Tips zijn ook welkome.

Volg:

-X- Suyen 

** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 15 september 2021 / 12:47

  Wij zouden ook graag een meer klassieke uitstraling in onze woonkamer willen hebben. Eerst was ik niet zo’n grote fan van schouwen, maar wanneer je deze leuk aankleedt, kan je elke gewenste stijl bereiken. Ook heeft de verlichting en de kleuren die je gebruikt een groot effect heb ik gemerkt.

  • Suyen
   Auteur
   17 september 2021 / 15:17

   Oh wat leuk Marie, ben benieuwd naar jullie creativiteit wanneer het zover is. Ik zit al een tijdje te denken om er een laagje over heen te doen, misschien net een tintje donkerder voor aankomende winter. Maar ben er nog niet uit. ☺️

Translate »