UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » haar fohnen » Silk Press: Tips Voor De Natuurlijk Haar Type 3 tot 4C

Silk Press: Tips Voor De Natuurlijk Haar Type 3 tot 4C

Slay de Slik Press: Het Geheim voor Natuurlijk Haar Type 3 tot 4C

Hey babes! Vandaag wil ik het met jullie hebben over een geweldige stylingtechniek voor ons prachtige kroeshaar: de Silk Press. Ik weet dat velen van jullie zich afvragen hoe je die perfecte, gladde look zelf thuis kunt krijgen zonder je natuurlijke textuur te verliezen. Want onze mooie krullen willen we natuurlijk niet verliezen. In deze artikel deel ik enkele geweldige tips, adviezen en productaanbevelingen om jouw Silk Press game naar een hoger niveau te tillen.

Schoon haar is een must!

Voordat je begint met je Silk Press-avontuur, zorg ervoor dat je haar schoon en productvrij is. Dus geen build-ups! Kroeshaar heeft de neiging om snel te pluizen, dus het is belangrijk om een frisse start te maken. Gebruik een goede claryfing shampoo zoals Olaxplex No.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo of Quai detox shampoo om je haar grondig te reinigen en volg dit op met een mouisterizer conditioner om je lokken zacht en gehydrateerd te houden. Zoals Ceremonia Cupuaçu & Castor Deep Hydrating Conditioner  of Mielle Organics Babassu & Mint Deep Conditioner. Het ligt er natuurlijk aan hoe vuil je haar is. Maar zelf was ik 2 keer mijn haar met shampoo voordat ik erin ga met de conditioner.

Secties zijn jouw vrienden

Om het Silk Press-proces gemakkelijker te maken, verdeel je je haar in secties voordat je begint. Gebruik haarklemmen of elastieken om elke sectie apart te houden terwijl je aan de rest werkt. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat elk deel van je haar gelijkmatig gestyled wordt.

Houd olie en vocht onder controle

Hier komt de truc: bij kroeshaar willen we juist olie en vocht vermijden tijdens het Silk Pressen, omdat dit kan leiden tot pluizen en ongewenste krullen. Kies daarom voor producten die speciaal zijn ontwikkeld om je haar vochtvrij te houden. Denk aan een siliconen-vrije haarcrème die je haar glad en glanzend houdt zonder het te verzwaren.

Bescherm je haar

Als je warme haar tools, zoals een föhn of een stijltang, gaat gebruiken om je Silk Press te perfectioneren, zorg er dan voor dat je je haar beschermt. Hitte kan schade veroorzaken, dus gebruik altijd een hittebeschermer voordat je aan de slag gaat. Spray het product gelijkmatig over je haar om het te beschermen tegen hittebeschadiging en tegelijkertijd een glad resultaat te bevorderen.

Enkele die goed resultaten geven zijn: Keracare Silken Seal en Aveda Heat Relief™ Thermal Protector & Conditioning Mist

Om je Silk Press-look de hele dag lang te behouden, kun je een pomade gebruiken om je haar op zijn plaats te houden. Kies voor een lichte formule die geen schilfering of opbouw veroorzaakt. Breng een kleine hoeveelheid van het product aan op je handpalmen en strijk het zachtjes over je haar om de gewenste glans en hold te bereiken. Gebruik je vingers of een satijnen sjaal om je haar glad te strijken en pluis te minimaliseren.

Enkele producten die je kan gebruiken zijn o.a:

Aveda Brilliant Anti-Humectant Pomade 

KeraCare Wax Stick

CHARLOTTE MENSAH Manketti Oil Finishing Mist

Rock die Silk Press-stijl!

Nu je alle stappen hebt doorlopen, is het tijd om te pronken met je prachtige look!

Blijf silky :),

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »