UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » French Lifestyl|City Trip Naar Lille in Frankrijk

French Lifestyl|City Trip Naar Lille in Frankrijk

Lille staat bekend als het Parijs van het noorden. Met geweldige restaurants, vintage markten, karakteristieke architectuur, adembenemende bezienswaardigheden en leuke hotels. Vandaag neem ik je mee, en vertel ik meer over mijn city tour in Lille.

De week begon als een normale week. Met vrijwel niets opwindends behalve werken (ja, ik hou van werken) gepland. Maar donderdag ontving ik een uitnodiging van mijn nicht om een ​​citytrip naar Lille Frankrijk te maken. Iedereen die me goed genoeg kent, weet dat ik een liefde heb voor alles Frans. Je kunt je dus heel goed voorstellen dat ik die nacht niet kon slapen.

Vanuit mijn woonplaats is het slechts 2 uur rijden, dus we vertrokken vroeg in de ochtend zodat we de rest van de dag in Lille konden genieten. De belangrijkste dingen die ik wilde zien, zijn de beauty winkels zoals Sephora, knusse cafés, vintage winkels, markten en al die prachtige architectuur.

selfie in Sephora (niet mijn mooiste selfie ooit btw)

Inhoudsopgave

Beauty

Natuurlijk ga ik met dit onderwerp beginnen. Mijn eerste bezoek was aan Sephora, eigenlijk bezocht ik twee Sephora’s hier in Lille. De eerste bevindt zich in een groot winkelcentrum. En de andere bevindt zich in de stad. Beiden zijn geweldig. Met zeer klantvriendelijke Sephora-werknemers. Terwijl je hier in Nederland haast moet smeken om een ​​sample, werd het hier gelijk aangeboden. Ik ontving de nieuwe Chanel Gabrielle Essence, die trouwens een hele mooie parfum is.

En kocht ik een aantal producten van Fenty Beauty mijn review kan je hier lezen. Naast deze producten heb ik ook nog een aantal andere geweldige dingen gekocht die de komende weken aan bod zullen komen. Hou de blog in de gaten of volg mij op Instagram en Facebook waar ik veel deelt. En op IG stories, deelde ik achter de schermen beelden van deze prachtige reis. Dus neem gerust een kijkje. Verder heb ik meer beauty gerelateerde winkels bezocht, die ik met je zal delen in een ander blog bericht.

Dus ben je een beauty liefhebber, dan zal je niet teleurgesteld worden in Lille. Er is genoeg te zien!

Architectuur

Als ik je vertel dat de hele stad een kunstwerk is, overdrijf ik niet. Op elke hoek zie je een verbazingwekkende architectuur. Ik nam een heleboel foto’s met mijn iPhone. Maar stel je voor wat voor geweldige kwalitatieve foto’s je kan maken met een professionele camera. I Can!

Ik hou van fonteinen, dus moest ik deze natuurlijk filmen. Zelf de buitenkant van de winkels zie je prachtige architectuur weer terugkomen. Aan mij ​​is verteld dat rond de kerst de stad omgetoverd wordt in een heuse kerst spektakel. Met enorme kerstbomen en kerst decoratie. Omdat ik echt dol ben op kerst. Ga ik zeker ooit terug keren naar Lille rond kerstperiode.

Eten

In Lille vindt je het beste van het beste op het gebied van eten en desserts. Één van de beroemdste patisserieën is Maison Meert. Alles in deze winkel is prachtig. Het dessert ziet er zo geweldig uit dat het haast zonde zou zijn om ze op te eten haha. In de stad vind je geweldige cafés en restaurants. Aan speciaalzaken ontbreekt er niet aan. Je hebt er bijvoorbeeld één met alleen olijven, kaas, chocolade, jenever en wafels.

Restaurant Monsieur Jean is een van de mooiste restaurants die ik ooit heb gezien. Meteen bij binnenkomst val het geweldige interieur op. Wat een plaatje! Het lijkt wel alsof je een chic kasteel bent ingestapt. Maar dat niet alleen, de eten is gewoon magnifiek!

Sta jij altijd wel klaar voor een bakkie? Dan zal je een gelukkig mens zijn in Lille. Zoveel leuke knusse cafés waar je heerlijk koffie kan drinken in gezelschap van een prachtig uitzicht.

Omdat deze reis niet gepland was, had ik geen tijd om op onderzoek te gaan naar plussize fashion. Mij is in ieder geval niks plussize opgevallen. Maar volgende keer zal ik me op dit onderwerp concentreren. Daarnaast wil ik enkele markten bezoeken. Het schijnt dat die hier geweldig zijn. Lekker ronddwalen en opzoek gaan naar vintage items. Dit is trouwens ook een goede manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Lille en over de inwoners.

jusqu’à bientôt Lille! (Tot gauw Lille!)

Heb je deze geweldige stad al bezocht?

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »