UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » happy size » Waarom Je Linnen Zou Moeten Dragen In De Zomer

Waarom Je Linnen Zou Moeten Dragen In De Zomer

Linnen is ideaal voor in de zomer en lente. Het is niet alleen mooi en luchtig, maar daarnaast is het ook nog eens duurzaam en comfortabel.

‘Lees ook: Cargo broek, zo draag ik het als plus-size vrouw.

Maar wat is linnen, waar komt het vandaan en wat zijn de voordelen van het dragen?

Wat is linnen

Net als bij katoen wordt linnen ook gemaakt van een plant. De Vlasplant om precies te zijn. En daarom is het een volledige natuurlijke vezel. Vlas wordt ook gekweekt vanwege zijn zaad ook wel lijnzaad genoemd.

Hoe wordt Linnen gemaakt

Zoals je hierboven al kon lezen wordt het gemaakt van de Vlasplant. Één keer per jaar worden deze planten geoogst. In de stengels van de vlasplant wordt cellulosevezels geproduceerd, en daaruit wordt linnen gemaakt. Natuurlijk is het een lang en oud proces om van plant naar kledingstuk te gaan. Het kost niet alleen aardig wat tijd maar ook een boel geld om te maken. Daarom kost het twee keer zo duur om Linnen te proceduren dan katoen.

Voordelen

Er zijn zoveel voordelen aan het dragen van linnen en dan vooral in de warmere periodes. Daarom wordt het meestal verkocht in de zomer en lente. Linnen is geweven van grotere vezels en dit betekent dat het een vrij open stof is. Dat maakt het luchtig. Daarnaast verspreiden de vezels zich wat op zijn beurt de oppervlaktetemperatuur van de huid verlaagt en zo een koeler gevoel geeft.

Als het om de milieu gaat is Linnen één van de meest duurzamere stoffen die er zijn. En als het onbehandeld (niet geverfd) wordt gelaten, is het volledig biologisch afbreekbaar. Wel even goed de label controleren want in China wordt het soms behandeld met chemicaliën en dat vermindert natuurlijk de kwaliteit.

Persoonlijk ben ik dol op linnen het is duurzaam en geeft me een zorgeloze en ontspannen sfeer. Het enige minpuntje wat voor iemand irritant kan zijn is dat het kreukt. Maar ik vind het juist iets moois een authentiek hebben. Niks zegt zomer zoals linnen dat doet en ik kijk er echt naar uit om mijn collectie de komende maanden uit te breiden.

Shop de Look

Linnen jurk – Happy Size

Strohoed – Asos (eensgelijke)

Volg:

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/ en of merk. En wordt er gebruik gemaakt van affiliatie links

** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »