UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » diffuser » Maison Berger Paris |Geurstokjes en Geur kaarsen

Maison Berger Paris |Geurstokjes en Geur kaarsen

Er zijn een paar dingen waar ik zo van kan genieten. En één van die dingen zijn luxe geurkaarsen, geurstokjes, diffusers en room sprays. Ze vullen het huis niet alleen met een heerlijke geur en ambiance. Maar staan ook nog eens prachtig op product foto’s. Een win win situatie lijkt mij.

Het is zelfs zo erg dat mijn vriendenkring inmiddels wel weet hoe ze mij blij moeten maken. Het is of make-up of een heerlijke geurkaars. Nou makkelijker kan ik het niet maken voor ze toch? ahaha! Ja luxe deurkaarsen maken mij nou eenmaal erg gelukkig.

Toen ik in Lille Frankrijk was, en de Maison Berger winkel zag, kon ik het niet laten om even naar binnen te gaan. En ik kan je alvast verklappen dat het niet teleurstellend was.

Een stukje geschiedenis

Maison Berger bestaat inmiddels al 120 jaar. In de 19de eeuw merkte apothekersassistente Maurice Berger op dat de steriliteit van ziekenhuizen wel beter moest worden. Hij creëerde een diffusiesysteem die niet alleen onaangename geuren moest maskeren maar ook definitief elimineren.

Rondom het 20ste eeuw waar bekende merken als Coco Chanel, Picasso en Cocteau een nieuwe draai gaven aan het concept mooi maar nuttig. Veranderde de icoon van Lampe Berger (glazen flacon) die zorgde voor een zuiverde binnenlucht, naar een meer elegante manier van parfum verspreiding.

Momenteel heeft Maison Berger zich verder ontwikkeld, en maken ze niet alleen Lampe Berger. Maar ook geurkaarsen, geurstokjes en auto parfums. En zijn ze wereldwijd bekend. Wat een inspirerende verhaal zeg.

Maison Berger Winkel in Lille Frankrijk
Binnenkomst Winkel

Zoals jullie in de video hierboven konden zien. Is het echt een hele mooie winkel met heel veel moois. Ik wist niet meer waar ik aan moest snuffelen en ruiken. En voelde me als een kind in de snoepgoed winkel.

Naast het orginele Lampe Berger, hadden ze ook heerlijke geurkaarsen, geurstokjes en diffusers. Maar wat ze ook hadden was de bekende Lolita Lempicka geurstokjes. Wat vroeger overigens één van mijn favorieten parfum was. Ik besloot te gaan voor een geur die voor mij nog onbekend was.

Bouquet & Bougie Pétillance 

Ik heb een luxe kadoset gekocht van deze geur. Daarin zat geurstokjes van 80ml en een kleine geurkaars van 80gram. De prijs was €29,-

Bouquet & Bougie Pétillance is een heerlijke frisse bloemen geur met als topnoten grapefruit. Dit ruikt je overigens meeteen. Erg fris en delicious! Verder heeft het als hartnoten Patchouli, Roos, Lelietje-van-dalen. En Viooltje, Muskus, Champagne als Basisnoten.

De geurstokjes staan bij ons in de badkamer. Zodra je de deur opent wordt je verwelkomt met de heerlijke frisse bloemen geur. Wat een feest voor je zintuigen.

Het is verpakt in een schitterende matte glazen vierkante cube bewerkt met een ring van licht aluminium. Ook de stokjes zijn zwart. Ik hou ervan dat het zo strak model is. Erg chic, en staat prachtig in onze badkamer. In totaal krijg je er 8 stokjes bij. Het is aan te raden om er eerst 4 te gebruiken. Zo wordt de geur beter verspreid en gaat het ook langer mee.

Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik dit niet heb gedaan. Voor mij is het niet ideaal om stokjes te bewaren. Ik heb er geen ruimte voor om ze goed te bewaren en kan ik ze kwijt raken. Dus gebruik ik ze liever meeteen. Wat ik af en toe wel doe is de geurstokjes omkeren. Zo heractiveer je de parfum verspreiding.

Wat ook leuk is om te weten is dat je het kan navullen. Maison Berger heeft van diverse geuren navul verpakkingen van 200ml. Zo hoef je nooit meer je favorieten geur te missen. Daarnaast vind ik het ook fijn als je iets kan bijvullen. Minder afval en draag je zo uiteindelijk toch een beetje mee aan het milieu.

De geurkaars komt ook in een stevige vierkante matte glas. Met aan de voorkant in het wit geschreven logo van Maison Berger. Ook deze ziet er luxe uit. Ik heb het op de slaapkamer staan, waar mijn meeste mini’s kaarsen staan. Het heeft ongeveer 15 branduren. Mijn slaapkamer ruikt er heerlijk fris en bloemerig. Vooral in de ochtend wanneer ik me klaar maak, steek ik meestal een kaarsje aan en zet ik wat muziek op. Heerlijk ontspannend en voel ik me goed voorbereid voor de komende (drukke) dag.

Maar net als bij elke kaars, moet je het op de juiste manier aansteken. Binnenkort zal ik uitgebreid meer hierover vertellen. Ja inderdaad, bij het branden van kaarsen heb je ook een gebruiksaanwijzing. Waardoor je zo langer kan genieten van je kaarsen.

Naast deze geur zijn er ook een tal andere geuren beschikbaar. Ik durf haast te zeggen dat er voor iedereen wel het perfecte geur erbij zit. Ben je op zoek naar een leuke kado. Dan is een Maison Berger cadeauset een goede keuze.

Maison Berger is o.a te koop bij de Bijenkorf en Maison Berger website.

Had jij al eens van het merk Maison Berger gehoord? Zijn deze geurkaarsen of diffusers iets voor jou?

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »