
Ok, misschien heb je wel eens een serum gebruikt, maar eigenlijk heb je geen flauw idee wat het eigenlijk is. Ja! Dat het hoort bij het skincare routine dat weet je inmiddels wel. En omdat je het overal hoort, of er tegen bent gekomen, heb je ook één aangeschaft. Maar wat is een serum nou eigenlijk? En wat doet het? Nieuwsgierig? Lees hieronder verder…
Lees ook: ” SOS! Welk Ingrediënt Zit Er In Mijn Verzorgingsproduct?”
Inhoudsopgave
Wat is een serum?
Als eerste, een serum breng je aan nadat je gezicht gereinigd is, maar voor het gebruik van je gezichtscrème en/of olie. Het bestaat uit kleine moleculen, die zich diep in de huid dringen. Zo worden hoge geconcentreerde ingrediënten zoals vitamine c, beter opgenomen in de huid.
En kan het prima die wallen en andere probleem gebieden aanpakken.
Is het een moist u rizer ?
Ja deze vraag is een beetje tricky. Want net als met een gezichtscrème bevat het ook ingrediënten die je huidbalans herstelt. Maar gezichtscrèmes zijn rijker en creëren een toplaag op je huid om zo al die goede ingrediënten in te sealen. Een serum preneteert zich dieper in de huid.
Hoe vaak moet je het gebruiken?
Nou dit verschilt eigenlijk per serum. Op de verpakking, vermelden ze altijd hoevaak je de serum kan gebruiken.
Het verschil tussen een op waterbasis en olie serum?
Het grootste verschil is dat een op waterbasis serum voor je gezichtscrème komt. Hierdoor preneteert het dieper in je huid. Terwijl een op olie basis serum na je gezichtscrème komt. Het zorgt er in principe voor dat je gezichtscrème en alles wat je eronder hebt aangebracht heel de dag blijft zitten.
Is het een essence?
Eigenlijk wel! Net als bij een serum breng je het ook aan na het reinigen van je gezicht, maar voor je crème. En dringen ze zich ook diep in je huid. De enige echte verschil zit in de texturen. Een serum is wat dikker en plakkerig terwijl een essence juist waterig is.
Waarom is het zo duur?
Nou simpel het ligt aan de duurdere kant omdat het puur of hoog geconcentreerde ingrediënten bevat.
Hoelang houdbaar ?
Sommige ingrediënten verliezen hun kracht of duurzaamheid zodra ze in contact komen met lucht. Ascorbic Acid (vitamine C) is hier een voorbeeld van. Maar tegenwoordig is technologie zo geweldig, dat ze manieren hebben gevonden om toch de houdbaarheid van producten te verlengen. Het beste is natuurlijk om je producten op een koel en droge plaatst te bewaren. Tenzij dat anders is aangegeven. De meeste skincare producten zijn houdbaar van 6 maanden tot 1 jaar.
Is het goed voor je huid ?
Ja zeker! Als eerste moet je weten wat voor soort huid jij hebt, of welke gebieden je wilt aanpakken. Als je dit weet, dan kan je kiezen voor een serum met de juiste ingredienten die jou huid kunnen helpen.
Bijvoorbeeld:
Heb je last van Acne, neem dan een serum met vitamine C (verhoogt collageen, herstelt het huid en vermindert ontstekingen). Retinol (ook een antioxidant die ontstekingen vermindert), Zink (kalmeert irritaties, reguleert de olieprodcutie), en Salicylzuur ( ontstopt poriën).
Bij een droge huid, is Vitamine E (antioxidant, beschermt cellen tegen schade), Niacinamide (verbetert de elasticiteit van de huid, verhoogt groep moleculen in de huid), Glycolzuur (exfolieert en verlicht verkleuring) en Hyaluronzuur (houdt vocht vast).
Bij een dof huid, gebruik producten met groene thee extract, resveratrol en ferulinezuur (verhogen de effectiviteit van zonnebrandcrème, bevorder s’nachts herstel en genezing van cellen).
Zeer belangrijk!!
Serums zijn zeer krachtig, meer is niet altijd beter! Krachtige ingrediënten kunnen het huid irriteren, vooral als je een gevoelige huid heb.
Welke ik aan raad?
- The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc
- Pixi Hydrating Milky Serum
- Estée Lauder Advanced Night Repair Serum
- Clarins Double Serum
- Ren Moisture Defense Oil
-x- Suyen
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**