UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » curacao » Moeten Mensen Met Een Donkere Huid Zonnebrand Insmeren

Moeten Mensen Met Een Donkere Huid Zonnebrand Insmeren

Moet je zonnebrand insmeren op de donkere huid? Maar de donkere huid kan toch niet verbranden? En welke zonnebrandcrème moet je dan gebruiken? In deze blogpost neem ik je mee waarom het belangrijk is om ook op de getinte en donkere huid zonnebrand producten te gebruiken.

Moeten Mensen Met Een Donkere Huid Zonnebrand Insmeren

Zoals jullie wel weten ben ik geboren in Curaçao waar de zon altijd schijnt (meestal dan) een mooi eiland vol zee en strand. #dushikorsou

Curaçao is multicultureel eiland. De bevolking bestaat voornamelijk uit de Curaçaoënaar maar vind je ook mensen uit Columbia, Dominicaanse republiek, Jamaica, Haiti, Suriname, Pakistaan, China en Nederland. Maar ook mensen uit andere Caribische landen wonen op Curaçao. Vandaar dat je een mix vind van lichte tot donkere huid.

Op groeien in Curaçao betekend dat elke dag je huid blootgesteld wordt aan de zon. Op een dagelijkse basis krijg je een enorme boost van UV stralen naar je toe gesmeten. Je zou denken dat iedereen daar rond loopt met flessen zonnebrandcrème. Maar spijtig moet ik je deelnemen dat dit niet het geval is. Persoonlijk kan ik me geen dag herinneren dat mijn moeder ooit mijn huid had ingesmeerd. Niet omdat ze geen zorgzame moeder was, maar simpelweg omdat donkere mensen minimaal tot geen zonnebrand producten gebruiken. En ik denk dat haar ouders dit ook niet deden. Mensen denken vaak dat op de donkere huid je geen zonnebrand hoef te gebruiken.

Op de donkere huid hoef geen zonnebrand

Een grote fabel! Het klopt idd dat een donkere huid niet snel verbrand. We hebben een soort ingebouwde SPF (Sun Protection Factor). Hoe donkerder je bent hoe meer melanocyten (melanin) je huid produceert. Vandaar het term melaninbeauty. Yes I am…. :). Maar ongeacht je huidtint moet je jezelf beschermen tegen UV stralen. Want ook zwarte mensen kunnen huidkanker krijgen. Vaak wordt huidkanker ontdekt, onder teennagels, vingernagels, handpalmen en voetzolen omdat het huid op deze plekken lichter is.

Moeten Mensen Met Een Donkere Huid Zonnebrand Insmeren

Wat doet zonnebrandcrème dan precies voor de donkere huid

Het bestraling dat van de zon afkomt wat we kunnen zien met het blote oog noemen we zonnelicht. Het gedeelte wat we niet kunnen zien heet infrarood. Infrarood wordt voor een gedeelte geblokt door de ozonlaag. Maar een grote gedeelte hiervan bereikt het huid. Ookal zie je het niet, maar merk je wel het warmte op de huid. Zonnebrandcreme onderschept het UV licht voordat het in contact komt met de huid. In het originele zonnebrand producten (die een witte was achterlaat) zit zinkoxide, dit blokt de UV stralen.

Is Oxybenzon schadelijk

Het kan zeker schadelijk zijn, waarin er oxybenzon er inzit. Oxybenzon werkt de antioxidanten in ons lichaam tegen. Die beschermen ons en die hebben we dus nodig. Doordat het ingrediënt ze tegenwerkt, kán het indirect bijdragen aan de ontwikkeling van kanker. Hoewel er nog geen zekerheid is over de werking op mensen, is bij tests op ratten duidelijk dat het de geslachtshormonen en schildklierhormonen verstoort. Ook veroorzaakt de stof jeuk en eczeem. Vooral de populaire transparant zonnebrand producten bevatten deze schadelijke ingrediënt. Dat we onze huid moeten beschermen tegen de zon is een feit. Kies voor zonnebrand producten met zinkoxide of titaniumdioxide. Die trekken niet tot nauwelijks de huid in, maar ligger erop.

Aanraders?

Lancaster Comfort Milk SPF50 Sun Beauty

Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF50

Naïf Protecting Sunscreen SPF 50 (voor kinderen)

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »