UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » chocolade » 4 Redenen Om Te Kiezen Voor Pure Chocolade

4 Redenen Om Te Kiezen Voor Pure Chocolade

Inmiddels weten we dat chocolade niet gezond is en vol zit met suikers. Helaas! Maar wees niet betreurt. In plaats van melk en witte chocolade kies voor pure chocolade. Deze zit vol met voedingstoffen die een positieve effect hebben op je gezondheid.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik dol op chocolade. En dan zeker op de dagen in en rond mijn menstruatie. Ik hoor dan letterlijk mijn hormonen schreeuwen voor vettigheid, en dan vooral chocolade hahaha! Ik weet niet eens meer hoe vaak ik de film Chocolat heb gezien. Een gedeelte natuurlijk voor de chocolade, maar grootste deel toch wel om naar Johnny Depp te staren. Laten we eerlijk zijn, hoe ongezond chocolade ook is, het behoort nu eenmaal tot onze samenleving. Over heel de wereld wordt het geven van chocolade gezien als blijk van waardering en liefde. Op valentijn’s dag bijvoorbeeld, het gaat alleen maar over liefde, rode rozen en chocolade bonbons.

En aangezien we er niet meer zonder kunnen, is het goed om te weten waarom wij overmoeten schakelen naar een gezondere versie. En dan zo snel mogelijk!

Het is een antioxidant krachtpatser

Pure chocolade wordt gemaakt van het zaad van de cacaoboom. Die werd getest als de beste bron van antioxidanten. Pure chocolade bevat veel antioxidanten zoals polyfenolen, flavanolen, catechinen en anderen. Studies hebben aangetoond dat cacao en pure chocolade nog meer antioxidanten bevatten dan bosbessen en açaibessen.

Kortom: Hoe donkerder de chocolade, hoe meer flavonolen deze bevat.

Het is goed voor de hart

Ja, dat heb je goed gelezen! Het eten van één ons kwalitatieve pure chocolade 4 keer in de week kan helpen de bloeddruk te verlagen. In een studie ontdekten ze dat pure chocolade helpt om LDL (slechte cholesterol) te verlagen, en de HDL (goede cholesterol) te verhogen. En in een andere studie ontdekten ze dat het risico op overlijden aan een hartaandoeningen met 50% verminderde (gedurende een periode van 15 jaar).

Kortom: Pure chocolade vermindert het risico op hartziekten, verlaagt de LDL en verhoogt de HDL. En kan het helpen de bloeddruk te verlagen.

Het zit vol met voedingstoffen

Pure chocolade bevat veel goede voedingsstoffen. Je moet wel pure chocolade nemen die minstens 70 – 85% aan cacao bevat voor de gezondste optie. Daarin zit namelijk vezels, ijzer, magnesium, koper, mangaan, kalium, fosfor, zink en selenium. Eén ding is zeker, het smaakt veel beter dan die vitaminepillen.

Kortom: Hoogwaardige pure chocolade is rijk aan vezels, ijzer, magnesium, koper, mangaan en een paar andere mineralen.

Het stimuleert je stemming en is goed voor de hersenen

“En last but defiantly not least’. Helpt pure chocolade bij het verbeteren van het stemming. Door het eten wordt de productie van endorfines ( stoffen in de hersenen waar we plezier van voelen) gestimuleerd. Het bevat ook serotonine waarvan bekend is dat het de stemming verbetert. Pure chocolade helpt ook bij het reguleren van depressie. En goed voor de gezondheid van de hersenen. Studies hebben de positieve invloed van pure chocolade op het geheugen bewezen. Tijdens één van die studies, hebben ze ontdekt dat het gunstig helpt bij geheugenverlies tegen te gaan bij senioren.

*Wees alert *
  • Zoals bij alles wat goed voor je is, is moderatie de sleutel !! Neem dit niet als een teken om los te gaan met het eten van te veel pure chocolade. Omdat het nog steeds vol zit met calorieën.
  • Kies voor biologische pure chocolade van 70% of meer aan cacao.
  • Pure chocolade bevat ook suiker. Maar hoe donkerder de chocolade, hoe minder suiker het bevat.

Wat vind jij van pure chocolade? Ik hoor het graag in de reacties!

xo, Suyen

Pin me!!

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »