UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » aardappel salade » Amerikaanse AardappelSalade Met Ei

Amerikaanse AardappelSalade Met Ei

Wauw mijn eerste recept is eindelijk online. Ik weet niet wat het is maar normal gesproken werk ik ook altijd vanuit thuis. Dus in principe is er niet veel veranderd voor mij. Behalve dat de kinderen nu ook thuis zijn heel de dag. Maar de quarantine tijd dat wij nu in zitten, heeft ervoor gezorgd dat ik meer creatief bezig bent, en ook in de keuken. Zo doende het ontstaan van deze overheerlijke aardappel salade met ei.

En leek het met een goed idee om er gebakken kip (wil je ook hiervan het recept, laat me weten in de comments) met stokbrood erbij te serveren. Zo halen we de mooie zomer weer een beetje binnen. Heerlijk voor de maag maar ook een heuse vrolijke stemming rond de eettafel.

De recept is heel simpel. Ik zou zeggen pas de recept aan voor de gewenste hoeveelheid salade je wilt. Door heel makkelijk meer of minder van de ingrediënten gebruiken.

Scroll naar beneden voor het recept.

Aardappelsalade met ei: 5-8 personen

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 2 steentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 10 middel grote Aardappelen
  • zout
  • peper
  • 150gr mayonaise

Wat je moet doen:

  1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes, was ze! En breng ze in een pan met water aan de kook. Kook ze totdat ze goed gaar zijn.
  2. Breng de eieren in een pan met water aan de kook
  3. Pel de knoflook en ui en snij ze in zo’n klein mogelijke stukjes.
  4. Snij nu ook de paprika in hele kleine stukjes
  5. Nu de aardappelen en eieren gekookt zijn, laat ze goed afkoelen! Als ze zijn afgekoeld, meng je ze samen in een ruime pan. En prak ze fijn met een aardappel stamper.
  6. Voeg nu de gesneden groentes erbij. En meng alles goed samen.
  7. Nu voeg je de mayonaise, zout en peper toe. Roer alles samen tot dat het een romige geheel wordt. Mocht het niet voldoende romig zijn kan je wat meer mayonaise erbij toevoegen.
  8. Proef het aardappelsalade of het genoeg smaak heeft. Zo niet voeg er meer zout en peper aan toe.
  9. Breng het over in een mooie serveer schaal en bewaar het in de koelkast tot dat je het gaat opdienen.
  10. Hou je na het avondeten nog salade over kan je deze 1-2 dagen nog bewaren in de koelkast. En het nuttigen bijvoorbeeld tijdens de lunch.

Bon Apetit!

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: