UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » bodypositivity » Body positivity en Vegan Levenstijl – Deurys Filomena).

Body positivity en Vegan Levenstijl – Deurys Filomena).

In deze blogpost interview ik Deurys Filomena. Deurys komt uit de Caribbean, doet aan body positivity, is vegan en houdt van reizen.

Deurys Filomena

Als vrouw en plussize blogger ben ik zeer gepassioneerd over body positivisme en zelfzorg (selfcare). Daarbij vind ik het heel interessant om de mening en kijk op deze dingen van andere inspirerende vrouwen te weten.

Ik ken Deurys al een tijdje waarin ze me enorm inspireert met haar kijk op body positivity en haar amazing wereldreizen. Als je aan de Caribbean denkt gaat je gedachten gelijk naar zon, zee en strand. Maar ook aan muziek, dansen, cultuur en lekker eten. Deurys is vegan, en dat alleen al vind ik erg uniek. Want ze is de eerste Caribbean die ik ken dat vegan is. Hieronder vertel ze meer over haar lifestyle.

Vertel ons meer over jezelf?

Ik ben 31 jaar oud, vrijgezel en heb geen kinderen. Daarnaast leef ik mijn beste leven. Oorspronkelijk kom ik uit de Dominicaanse Republiek en woon ik sinds 2014 in Breda.

Verder heb ik Toerisme Management & Consultancy en bestemmingsontwikkeling gestudeerd. Wat mijn liefde voor reizen en het ontdekken van nieuwe bestemmingen verklaart.

Sinds januari 2017 ben ik begonnen aan een veganistische levensstijl, waar ik erg trots op ben. Met als doel mijn compassie volle levensstijl te verspreiden met familie, vrienden en virtuele vreemden door heerlijke Caribische geïnspireerde veganistische gerechten.

Hoe gaat het in deze hectische corona-virussituatie?

Met COVID-19? Het gaat eigenlijk heel goed. Meer dan ooit concentreer ik me op zelfzorg. Ik heb een receptenboek geschreven die binnenkort beschikbaar is. Daarin deel ik over gezond en lekker eten.

Ook kook ik nu vaker. Op mijn Instagram deel ik al deze culinaire creaties met jullie. Verder Binge Watch ik Netflix series die ik hiervoor niet aan toe kwam.

“Lees ook: Bodypositivity wat is dat? En zo denk ik erover

Wat betekent body positivity voor jou?

Voor mij betekent het dat ik mijn lichaam accepteer in welke huidige staat het ook is. Het betekent te allen tijden het lief te hebben, koesteren, luisteren en medelevend zijn. Ook betekent het dat ik de onvolmaaktheid ervan begrijpt en accepteert. Ondanks de maatstaven over perfectie wat in deze samenleving wordt toegelegd.

Ik vind het geweldig dat je zo zelfverzekerd bent, was dit altijd al het geval?

Om eerlijk te zijn is het een constante strijdt. Ook ik heb mijn hoogte en diepte momenten. Maar sinds ik aan de zelfzorg reis (2018) begon, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. En begon ik te beseffen dat ik uniek ben en dat fysieke uiterlijk slechts een deel percentage is van het hele pakket. Een mooie, zelfverzekerde en positieve houding hebben ten opzichte van het leven, mijn lichaam en mijn fysieke eigenschappen maakt me 1000% aantrekkelijker en mooier.

Enkele bemoedigende woorden voor vrouwen die dat niet zijn?

Wees lief en zorgzaam voor jezelf en van wie je bent. Wees je beste vriend. Maak gebruik van je schoonheid en leer wie je bent, want alleen JIJ kent jezelf zoals niemand anders dat doet en alleen jij kan die emotionele steun geven die je nodig hebt.

Waarom ben je vegan geworden?

Sinds januari 2017 ben ik vegan. Ik besloot veganist te worden omdat ik me realiseerde dat ik de impact van dierenleed wilde verminderen. Ik weet dat ik de wereld niet kan veranderen, maar het maakt me blij dat ik mijn bijdrage kan leveren aan de verandering die ik graag zou willen zien.

Nooit in een miljoen jaar dacht ik dat ik vlees zou kunnen opgeven (als een voormalige spareribs liefhebber), maar 3 jaar later ben ik nog steeds in de vegan levensstijl en ik ben er dol op.

Ik denk dat wonen in Nederland een grote hulp is geweest. Er zijn zoveel keuzes in supermarkten en restaurants, dus dat is heel geruststellend. Om de reis wat spannender te maken, besteed ik mijn tijd aan het koken van mijn maaltijden, het veganiseren van gerechten waar ik van hou en het delen van de inhoud op mijn sociale mediaplatforms.

Wanneer ik naar een nieuwe bestemming reis, ga ik vaak naar Instagrambaar veganistisch restauranten om heerlijke veganistische buitenlandse gerechten te ervaren. Daarnaast probeer ik geen producten te gebruiken die op dieren zijn getest en dat betekent bewuste keuzes maken in beauty producten die gebruik, zoals zeep, tandpasta en make-up. Tenslotte koop ik ook geen kleding of andere soort producten die getest zijn op dieren of enige schade brengen aan dieren.

Je hebt een fantastische Instagram feed. En ik kan me voorstellen dat ze er niet alleen goed uitzien, maar ook heerlijk smaken. Dus waar haal je je inspiratie vandaan?

Heel erg bedankt voor het compliment! De inspiratie komt zeker uit mijn Caribische afkomst moet ik zeggen. Ik daag mezelf dagelijks uit om die heerlijke Caribische gerechten te Veganiseren. Caribische individuen en de Caribische keuken hebben de neiging vlees in al hun gerechten op te nemen, en ik ben hier om het tegendeel te bewijzen!

Wat is je favoriete fashion item?

Mijn favoriete fashion item is een sieraad!! OMG. Ik ben dol op statement kettingen en statement oorbellen. Ze geven een mooie aanvulling op mijn outfit. Zojuist heb ik voor 300 euro sieraden gekocht bij Shein. Binnenkort komt er een shop haull hierover op mijn YouTube-kanaal. Deurys La Morena voor dezelfde inhoud over zelfzorg, reizen en kookinspiratie.

Wat is je favoriete kleur?

Hoewel ik in deze kleur niet veel kledingstukken in heb, is mijn favoriete kleur Geel! Zo vleiend op mijn melanin huid.

Ok meid, ik weet dat je je beste leven leidt en de wereld rondreist. Wat was je favoriete bestemming? En wat wordt je volgende als de quarantaine voorbij is?

Inderdaad! Als onderdeel van mijn zelfzorgreis begon ik solo te reizen en nieuwe bestemmingen te ontdekken, het beste wat ik ooit heb gedaan!

Dus mijn favoriete bestemming moet zonder twijfel de Seychellen zijn. Het is daar prachtig! De locatie, cultuur, mensen, stranden en keuken is zo uniek en mooi.

Als we weer mogen vliegen zal mijn eerste bestemming naar India zijn. Ik verheugd me echt op deze reis.

Als je maar één beauty item mee mag nemen op reis wat neem je dan mee?

Mijn foundation! Ik moet die donkere kringen camoufleren hahaha!

Heb je een schoonheid tip?

Momenteel ben ik bezig met een huidverzorging journey van 60 dagen. Vanaf 1 juni ga ik beginnen met het innemen van vitamines voor de huid, nagels en haar. Verder drink ik meer water en dwing ik mezelf op om me aan mijn huidverzorging routine te houden. De details over hoe en wat kan je binnenkort volgen op mijn Youtube kanaal. Dus ik zal zeker contact met je opnemen over mijn voortgang en deze beauty tip delen.

Wil je meer weten over Deurys?

Volg haar op haar social media.

Instagram : @deuryslamorena, @Lamorenaquecocina

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »