UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » acceptatie » Body positivity wat is dat? En zo denk ik erover.

Body positivity wat is dat? En zo denk ik erover.

Follow my blog with Bloglovin

We kunnen er haast niet meer om heen, Body Positivity, of body positivisme in het Nederlands. Het wordt overal geroepen in de media. Maar wat betekent het eigenlijk? 

Sommige zeggen dat het promoten van body positivisme hetzelfde is als promoten van obesitas. Anderen beweren dat het gaat over het pronken van je lichaam. En we zien dat ook vaak genoeg op social media.  Maar om eerlijk te zijn, geen van beiden geven een correct beeld aan van wat “ body  positivisme of houden van je lichaam eigenlijk betekent.”  

Hieronder staan 2 vragen opgesteld om je aanmoedigen om erachter te kunnen komen of iets of iemand positieve lichaam beeld bemoedigt, het promoten van een bepaalde look of het promoten van hun eigen product of diensten.  

Bemoedigt de gegeven informatie alle vrouwen om zich goed te voelen over zichzelf, of wordt alleen een bepaalde body type verhoogd? 

Een boodschap die de ene verhoogd en de andere neerhaalt, kan nooit als positief worden beschouwd. Of zie ik het verkeert? Zinnen zoals: Mannen willen vlees, botten zijn voor honden of deze al moet ik eerlijk toegeven dat ik het ook vaak genoeg heb geroepen. “ Thick thighs saves lives.” En ik riep deze ook omdat het zo leuk klinkt. Wat behoorlijk stom is want, mocht ik in een situatie zijn waarin ik aan het verdrinken ben, moet niemand het wagen om aan mijn dijen te komen hangen. Hahahahah….. Even serieus wat we eigenlijk met deze dingen bedoelen is dat curvy vrouwen sexy-er of hotter zijn dan slanke vrouwen. Niet echt positief. Terwijl we eigenlijk ideale obstakels en ideeën moeten verslaan en niet andere mensen. Een ander voorbeeld, dikke mensen zijn lui. Hoe kwetsend is dit dan, en geloof me. Zo motiveer je iemand niet.  

Brengt de gegeven informatie de focus op uiterlijk of benadruk het meer iemands looks als de belangrijkste basis?  

Dit klinkt opzicht wel logisch, want bij body image richt je eigenlijk op hoe iemands lichaam eruitziet. Toch ben ik het hiermee niet eens. Body image verwijst ons eigenlijk naar de manier hoe wij onze eigen lichaam zien. En niet zo zeer naar hoe iemand anders naar onze lichaam kijkt. Wat ik ermee bedoel is het volgende. Mensen die over het algemeen blij zijn met hun lichaam,  nemen meestal goede beslissingen over hun gezondheid en verzorgen hun lichaam. Terwijl anderen die zich schamen voor hun lichaam, vaak verwikkelt raken in eetstoornissen bijvoorbeeld. Wat op een langere termijn alleen maar meer schaamte en schade met zich mee brengt. Dit is ook een van de redenen waarom een obesitas campagne naar mijn mening niet werken. Het gene wat zo’n campagne laat zien, is meer schaamte voor iemand die zich al slecht voelt. Maar dit topic tackel we wel in een andere blogpost.  

Conclusie

Om tot een conclusie te kunnen komen over body positivisme en hoe je je eigen body image kan verbeteren is om te leren en herkennen naar het beeld die jij eigenlijk hebt over beauty en of gezondheid.  In deze maatschappij gaat het alleen om hoe je eruitziet, en dat je met een mooie coca cola body liefde, populariteit, geluk,  en respect kan verdienen. Wat fijn voor mijn zelf vertrouwen! En waarschijnlijk moet je deze gedachten en verwachtingen van schoonheid veranderen. Door nee te zeggen tegen ziekelijke, en kwetsend berichten over lichamen.  

Voorbeeld

Een voorbeeld van mijzelf. In mijn tiener jaren was ik slanker en in goede conditie, maar er waren tijden bij dat ik totaal niet blij was met hoe ik eruitzag. Omdat ik mezelf vergeleek met anderen. En hoe ik voor anderen eruit moest zien.  Waardoor ik constant mezelf probeerde te veranderen door aftevallen. Maar niet zo zeer voor mezelf, maar meer voor anderen. Zodat ik goed kon passen in de maatschappij. Een maatschappij die constant aangeeft, dat anders zijn niet ok is.

Nu realiseer ik me, dat body positivisme niks anders is dan accepteren wat je hebt, er goed mee omgaat en werken naar het houden van je lichaam!  Je zelf accepteren hoe je bent, en het mooie ervan in zien. Ja…Ik mag er wezen!

Wat betekent body positiviteit voor jou?

-x- Suyen


Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »