UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » conditioner » Mijn Favorieten Shea Moisture Producten.

Mijn Favorieten Shea Moisture Producten.

Sinds een paar jaar ben ik volledig natural. En daarmee bedoel ik dat ik een bischop heb ondergaan. En geniet ik nu van mijn kroeshaar. In deze artikel vertel ik meer over mijn haar routine en over mijn favorieten Shea Moisture producten.

 Mijn Favorieten SheaMoisture Producten.
Shea Moisture haar producten,

‘Lees ook: Review|Fenty Beauty Make-up Lijn Van Megaster Rihanna

African Pride Moisture Miracle haarproducten

Mijn Big Chop

Op een vroege morgen 5 jaar geleden besloot ik dat ik naturel wilde worden. Dus ik wachtte tot dat manlief naar zijn werk ging, ( wilde niet gestopt worden of op andere gedachtes worden gebracht) ging naar de badkamer en begonnen met knippen. Chop Chop Chop en een paar minuten later had ik een korte jongens kop. Sinds die dag heb ik mijn haar nooit meer gerelaxt. En dat ben ik best wel trots op. Vooral omdat ik jaren elke maand wel mijn haar deed straighten. En elke twee weken even mijn uitgroei deed bijwerken. Ja Ik was die meid, die zorgde dat haar haar niet nat werd. En elke dag wel een brandwondje had  ( oor , hand of nek ) omdat ik die ochtend stond te worstelen met mijn stijltang.  

Nou dat ik dit zo op mijn scherm leest, denk ik goh! Hoe verblind kan iemand zijn? Verblind in een wereld waar ik dacht dat mijn kroeshaar niet ok was. Dat ik het moest stijlen want anders kan ik niet geaccepteerd worden in de samenleving. En niet alleen dat, ik vond het zelf ook niet mooi!  

But Thank God voor mijn hormonen en de postnatale depressie, dat ik alles even anders zag en rebels was tegen de wereld hahaha!  Waardoor ik nu bevrijd ben, en liefde hebt gevonden voor mijn kroeshaar! Geen brandwondjes meer, geen zorgen en stress meer als het gaat regenen. 

Mijn Natural Haar Routine

De verzorging van mijn haar is nu ook compleet anders, water is nou mijn haar beste vriend. Die twee zijn niet van elkaar afgescheiden, real BFF.  En pas ik de LOC-methode aan. Wat staat voor L-eaving, O-il and C-ream.  In het kort uitgelegd als liquid gebruik ik water, voor mijn olie gebruik ik black caster olie en als cream een leave in conditioner.  

In der tussen heb ik veel merken en verschillende producten uitgeprobeerd, het voordeel hiervan is dat ik precies weet wat werk voor mijn haar. En een groot nadeel is, dat die haar producten niet echt goedkoop zijn. Dus ik heb veel geld uitgeven voor producten die niks voor mij deden.  Dit zijn mijn favorieten SheaMoisture producten.

Mijn was routine op kroeshaar

Een van de merken die ik altijd weer terug naar keer is SheaMoisture.  

Ze hebben ondertussen hun collectie uitgebreid en hebben nu ook makeup, skincare, bodycare. Maar wat  ook interessant is, is hun lijn voor baby, kinderen en mannen.  

Hier onder vind je de producten die ik op deze moment gebruik en waarom ik er zo opgesteld ben.  

Mijn Favorieten Shea Moisture Producten.
Shea Moisture Moisture Retention Shampoo 385 ML €10,95
Mijn Favorieten Shea Moisture Producten.

Shea Moisture Moisture Retention Shampoo

  • Ik begin met het wassen van mijn haar, daarvoor gebruik ik de Moisture Retention Shampoo. Ze hebben verschillende soorten shampoos, maar deze vind ik het fijnste omdat er sheabutter in zit en het special is voor mensen met droog en beschadigt haar. Mijn haar is niet beschadigt maar het is wel droog. En deze shampoo geeft het me net dat extra voeding die het nodig heeft.  

Shea Moisture Strengthen and Restore Treatment Masqué

  • Daarna gebruik strengthen and restore treatment masqué. Ik heb in het verleden mijn natuurlijke haar meerdere keren geverfd. En hierbij heb ik wat beschadiging opgelopen. Als je beschadigt haar hebt, is de enige oplossing, je haar knippen! En dat heb ik ook gedaan. Een tweede bigchop.  Als extra ben ik met deze haar masker begonnen. Het is erg dik en voedend. Sindsdien hoort het standaard in mijn was routine, preventie is mijn motto.  

Shea Moisture Strength and Restore Leave in Conditioner

  • Hetzelfde geldt voor de strength and restore leave in conditioner. Het is een erg fijn product die lekker dik is en wederom goed voedt. Zoals ik jullie al hebt verteld, heb ik ontzettend droog haar en droog haar is erg kwetsbaar en kan snel afbreken. Om dat te ver komen gebruik ik deze conditioner.  

Nu gedeelte van mijn haar stijlen. (LOC Methode)  

Jamaican Black Castor Oil en water spray
Mijn Favorieten Shea Moisture Producten.
Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie & Jamaican black castor oil
  • Als ik net mijn haar hebt gewassen, sla ik deze stap over. Maar anders pak ik mijn water spray, sprits ik mijn haar. Dit helpt de vocht gehalte in mijn haar, en zorgt dat het minder droog is.  
  • Nu is het tijd voor mijn olie. Ik gebruik black castor oil,  omdat die rijk is aan voeding. Er zit o.a. vitamine E, omega 6 en 9 in. Dit helpt uiteraard om mijn haar hydraterend te maken, en zorgt ervoor dat ik geen droge hoofdhuid krijgt.  
  • En de laatste stap wat ik nu doe is het curl and Enhancing Smoothie aanbrengen. Het ligt aan de haarstijl die ik op die dag zal dragen hoeveel ik van deze product aanbreng. Voor een hoge puff pak ik een beetje in mijn handpalmen en smooth het in mijn haar. Maar ga ik voor een los model dan pak ik een pluk haar en werk zo het product in mijn haar. En zo ga ik verder totdat ik heel mijn haar onder de handen heb genomen.  Mijn krullen worden door deze smoothie erg mooi. En blijf heel de dag goed zitten. Mijn haar voelt zacht en stralend eruit.  

Zijn jullie bekend met de haar producten van Shea Moisture?

-x- Suyen

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »