UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » bodypositivity » Een Gezond Portie Self Love

Een Gezond Portie Self Love

Een gezond portie self love

Ik heb jaren verspilt aan het constant twijfelen aan mezelf. Als ik een idee had kraakte ik het zelf af. Voordat ik ermee begon had ik al tig argumenten waarom ik het niet moest doen. Je kan het toch niet, wat zal anderen ervan vinden, en zo kan ik tientallen negatieve dingen benoemen die ik aan dacht.  Eind resultaat alles bleef staan en weer een idee dat in de prullenbak ging.  

Vele jaren struggles met mijn zelfbeeld. Ik was niet blij met mijn lichaam, volgde elke dieet die ik maar kon vinden. Van die misselijk makende shakes, Chinese detox thee, ziekenhuis dieet en die pillen die ik klakkeloos op internet had besteld. Die pillen lieten me constant schijten en ruften, en in plaatst van het verliezen van vet, gaven ze me een luie darm. Trouwens tot de dag van vandaag heb ik last van constipatie problemen. 

Oh ik ben nog niet klaar, of deze dan. In de zomer rondlopen met een jas of vest aan alleen om je zelf te bedekken. Mezelf en mijn lichaam straffen door te zweten als een gek, bloeiend heet had ik het. En waarom? Schaamte om wat anderen van me vinden. Niet normaal!  Wil je meer weten over bodypositive lees dan deze blogpost.

Het klinkt allemaal heel grappig en ik kan er ook nu om lachen, maar eigenlijk is het diep triest. Waarom doen we ons zelf beperken tot dingen alleen voor de mening van een ander. Want laten we eerlijk zijn, een mening staat altijd klaar. Het kan negatief zijn of positief.  Als je niks doet ben je te lui, als je teveel doet ben je aanstellerig of druk. Ben je stil, dan is de kans groot dat je hoort, zo jij bent wel stilletjes.  

Mensen zijn overal het algemeen grote zeikers en hebben een mening over alles en iedereen. Dus als we dit weten waarom jezelf beperken?   

“Het maakt niet uit wat je doet of wie je bent, een mening is er altijd.” 

Toen er bij mij eindelijk het kwartje viel, begon ik pas met leven. Ik voelde me vrij en bevrijd en deed aan wat ik wilde. Nam een carrière switch en doe eindelijk wat me echt gelukkig maakt.  Of ik aan falen denk? Ja tuurlijk, maar succes bestaat niet zonder te falen.  Vraag maar naar de succesvolle persoon die jij kent, gegarandeerd dat ie een paar blunders kan opnoemen. Maar dat heeft haar/hem er niet van weerhoudt. Anders was die niet de succesvolste persoon die jij kent. 

 Toen ik begon aan mijn eerste blog begon was alles in het Engels, ik probeerde het een tijdje en merkte dat het me te veel stress gaf, dus switchte ik naar het Nederlands. Ik ben niet de beste schrijfster die er is, en ook de Nederlandse taal is een blok voor mij. Het is niet mijn moedertaal maar zelfs dit heeft mij er niet van weerhoudt. Ondanks schrijffouten genieten jullie toch van mijn blogs. Het heeft deuren voor me geopend, en heb ik echt toffe mensen ontmoet. Als ik naar mijn twijfels had geluisterd dan had ik dit allemaal niet mee mogen maken. Dan zat ik nu nog te denken aan een blog.  

Veel te vaak raak ik met mensen in gesprek die heel graag iets willen doen, maar het niet doen. Wanneer ik ze vraag waarom ze het niet doen, is angst bijna altijd de antwoordt.  Angst is iets dat als je niet oppast heel je leven overneemt. Gedachten worden waarheid, die je verwart voor feiten en ze klakkeloos gaat volgen.  

“Gedachten worden waarheid, die je verwart voor feiten en ze klakkeloos gaat volgen.”  

Echt mensen als er een ding is wat jullie van deze hele lange blogpost kunnen onthouden is het volgende.  Begin een gezonde portie schijt te krijgen aan de mening van anderen. Doe wat jij graag wilt, volg je hart, je inspiratie, jouw talent en ga ervoor! 

-x- Suyen

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »