UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » bodycare » Kylie Skin Review By Kylie Jenner

Kylie Skin Review By Kylie Jenner

Kylie Skin | Body en Skincare By Kylie Jenner| review
Kylie Skin producten

Mega beroemde Kylie Jenner heeft naast haar succesvolle lancering van Kylie Cosmetics lip kits, nu ook Kylie Skin skincare collectie. De producten van deze collectie zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland. En in deze artikel deel ik mijn ervaring over enkele producten. Nieuwsgierig? Lees hieronder verder!

Op 22 mei 2019 lanceerde de eerste collectie van Kylie Skin. Dit collectie bleek een ware succes die binnen enkele minuten was uitverkocht. Over het algemeen zijn de meningen over deze skincare collectie verschillend. Terwijl het door sommige de hemel wordt ingeprezen, beweren weer anderen dat de producten slecht zijn voor de huid en kreeg Kylie Skin behoorlijk wat kritiek.

Nu komt het, welke groep heeft nou gelijk? Dus besloot ik zelf een aantal van deze producten uitproberen en zo mijn mening met jullie te kunnen delen. De producten die ik in deze artikel ga reviewen zijn:

  • Foaming Face Wash
  • Walnut Face Scrub
  • Hydrating Face Mask
  • Face Moisturizer
  • Eye Cream
  • Vanilla Milk Toner
  • Vitamine C serum
  • Coconut Body Scrub

Vegan🍃 Cruelty-Free🐇 Gluten-Free🌾 🌿Paraben-Free 👩🏾‍🔬Sulfate-Free

Kylie Skin Skin en Bodycare

Foaming Face Wash

“Deze zachte formule reinigt de huid door vuil, olie en make-up te helpen verwijderen voor een frisse, heldere teint.”

Kylie Skin Foaming wash & walnut face scrub

Kylie Skin Foaming Face Wash (149ml) €29,99

Verpakking: een doorzichtig flacon met pomp. Met in het roze de Kylie Skin logo.

Formule/textuur: een vloeistof dat transformeert in een schuim. Met ingrediënten als glycerin die de vocht balans reguleert. Bij een droge huid trekt het vocht aan en bij vettiger huid vermindert het de olie gehalte. Verder zit er ook kiwi zaad olie in. Een antioxidant met vitamine C en E.

Geur: licht geparfumeerd

Applicatie: aanbrengen op een vochtige huid en met draaiende bewegingen in masseren. Grondig afspoelen met warm water.

Mijn ervaring: een prima face wash. Haalde al mijn make-up weg en maakte het huid goed schoon. De huid voelt niet te droog en gaf ook geen trekkerig gevoel. Persoonlijk mag het voor mij meer hydraterende zijn.

Vanilla Milk Toner

“Deze toner helpt bij het zuiveren en minimaliseren van zichtbare poriën”

Kylie Skin Vanilla Milk Toner (236ml) €27,99

Verpakking: een van plastic flacon met druk knop.

Formule/textuur: een melkwit vloeistof. Met avocado-olie, kiwi-zaadolie en appelextract om de natuurlijke hydratatie te kalmeren, te versterken en te herstellen. Verder bevat het Squalane een vochtinbrengende olie op basis van olijven die de vochtbarrière van de huid helpt te versterken en herstellen.

Geur: licht geparfumeerd, ruikt een beetje als standaard medicijnen geur die snel wegtrekt.

Applicatie: op een gereinigd huid een klein hoeveelheid aanbrengen met een wattenschijfje. De drukknop is handig want zo verspil je geen product.

Mijn ervaring: om heel eerlijk te zijn heb ik niks bijzonders gevonden aan deze vanilla milk toner. Zover ik kan zien heeft en doet het weinig voor mijn huid. En om die reden zal ik het niet opnieuw aanschaffen.

Walnut Face Scrub

“ De KYLIE SKIN Walnut Face Scrub is een zachte maar effectieve gezichtsscrub en zit bevat cocktail van ontstekingsremmende ingrediënten en huidverzachtende fruitextracten die dode huidcellen wegpoetsen om een zachte, stralende teint te onthullen.”

Walnut Face Scrub (85g) €27,99

Verpakking: een roze knijpbaar plastic tube. Met in het wit Kylie Skin op geprint.

Formule/textuur: een grove licht bruine dikke crème. Met belangrijkste ingrediënten als walnut poeder (exfoliate), glycerine (vocht balans) squalane en ginseng extract die energie geeft aan het huid. Squalane is een vochtinbrengende olie op basis van olijven die de huid herstelt en versterkt.

Geur: vrij van parfum, maar heeft een noot achtige geur vind ik.

Applicatie: aanbrengen op een vochtige huid en zachtjes in masseren. Daarna afspoelen met warm water. Te gebruiken 1 x per week

Mijn ervaring: wauw waar zal ik beginnen. De Walnut Face Scrub is de product die de meeste kritiek heeft ontvangen. En ik begrijp enigszins wel waarom. De probleem zit vooral in het feit dat er walnoot schelp poeder in zit.

Zelf ben ik niet echt fan van een physical exfoliate. En dat is precies wat de walnut face scrub is. Een exfoliate waar kleine stukjes inzitten (walnoot schelp poeder) om dode huidcellen te verwijderen.

Bij deze soort scrubs is het moeilijk te bepalen wanneer je te veel en/of te ver hebt gescrubd. Dit kan juist zorgen voor ontstekingen omdat de huid barrières beschadigd zijn. En bij een chemische exfoliate is de kans veel kleiner omdat de formule met acid’s gemaakt is.

Nou is het zo dat je nooit meer dan 1 x per week een exfoliate moet gebruiken. Nu komt het.. tijdens de lancering campagne zei Kylie dat de walnut face scrub zacht genoeg is om dagelijks te gebruiken 😅😅. Dat viel ofcourse niet goed in de smaak want mensen begrepen meteen dat Kylie niet de juiste informatie doorspeelde. Niet vergeten dat haar fans vooral jongeren zijn, die waarschijnlijk minder of helemaal niet veel skincare kennis hebben. Dus wat Kylie zegt zullen ze ook doen. Dagelijks een face scrub gebruiken moet je absoluut niet doen!! En vooral niet één met walnoot poeder!! 🛑

Nu terug naar mijn ervaring. Ik gebruik liever een chemische exfoliate en om die reden plus het feit van de walnoot poeder gebruikte ik de walnut face scrub alleen op mijn neus. Sorry ik durfde niet 😅. Ik moet wel toegeven dat mijn neus veel zachter aanvoelde en zag het ook goed eruit.

Of ik de walnut face scrub zal blijven gebruiken? Ja zeker! 1 x per week wel alleen op mijn neus omdat mijn huid daar vettiger en dikker is. Overigens doe ik het kort en voorzichtig in masseren. Plus merkte ik duidelijk verschil en helpt het wel.

Hydrating Face Mask

“De extra hydratatieboost waar uw huid altijd al van gedroomd heeft. Moisturize + voed uw huid”

Hydrating face mask (85g) €39,99 voor de normale huid

Verpakking: alweer zien we de simpelere roze knijpbaar tube.

Formule/textuur: een dikkere witte substantie die bij het insmeren intrekt. Met als belangrijkste bestanddelen niacinamide B3 (beschermt de huid barrière) shea boter (vochtinbrengende moisturizer) en glycerine. Verder zit er ook een minimal hoeveelheid aan vitamine E erin.

Geur: lichte bloemige geur die snel wegtrekt

Applicatie: op een schoon en droge huid aanbrengen. Laat het 10-15 minuten zitten en daarna verwijderen met een vochtig washandje. Of je laat het overnacht erop zitten.

Mijn ervaring: een fijne zachte masker die de huid zacht en lekker laat voelen. Het liefst gebruik ik het als een overnight maskertje omdat het mijn huid zo meer hydratatie geeft. Je kan het vergelijken met de “Jetlag mask” van Summer Friday’s. Alleen vind ik de hydrating face mask van Kylie Skin veel fijner en geeft het me meer hydratatie.

Face Moisturizer

“De KYLIE SKIN Face Moisturizer is een gezichtscrème met kalmerende en voedende ingrediënten die de huid helpen hydrateren zonder zwaar, olie achtig of vettig te zijn

Kylie Skin Face Moisturizer (52ml) €29,99 voor de normale tot droge huid.

Verpakking: zachte roze plastic tube met pomp! Fijn!

Formule/textuur: witte zachte crème die gemakkelijk intrekt. Na het insmeren laat het een mooi gezonde glans achter. Verder zit er shea boter, Natriumhyaluronaat ( hydraterend en maakt de huid voller)
Banaan Blad Extract, Oatmeal Extract en Sinaasappel schil Extract erin die een verzachtende werking hebben.

Geur: parfumvrij en geurloos

Applicatie: in de ochtend en s’avonds te gebruiken als moisturizer. Aanbrengen op een schone huid.

Mijn ervaring: Ik gebruik het vooral overdag. Maar je kan het ook als nachtcrème gebruiken. Het zit heel fijn op het huid niet te vettig waardoor makeup ook smooth aangebracht kan worden. Voor in de avond heb ik toch liever een wat vollere crème. Mijn huid kan vooral in de winter dat heel goed gebruiken. Verder merk ik meeteen dat de dofheid gelijk verdwijnt na het aanbrengen. En zoals ik al eerder benoemde, geeft het een mooie gezonde glans. Kylie Skin Face Moisturizer? Yes I like it!

Eye cream

“De KYLIE SKIN Eye Cream is een revitaliserende oogcrème en is het ultieme recept voor uw ogen”

Kylie Skin Eye Cream (17ml) €24,99 voor de normale tot droge huid

Verpakking: standaard zachte roze tube. Met een verkoelend applicator.

Formule/textuur: een licht gele romige substantie. Met als belangrijkste ingrediënten cafeïne, groene thee, vitamine E (hydraterend) en granaatappel extracten. Cafeïne en groene thee helpen bij het verminderen van wallen. Verder zit er ook vitamine C (antioxidant), shea boter (hydraterend) en jojoba zaadolie die de huid verzorgd.

Geur: parfumvrij en geurloos

Applicatie: dagelijks aanbrengen onder je ogen en in masseren met de verkoelende applicator.

Mijn ervaring: fijne oogcrème! De tijd lijkt even te stoppen terwijl ik lekker wegdroom. De applicator mag van mij wel verkoelender zijn. Mijn huid voelt overigens hydraterend en zacht aan.

Vitamin C serum

“Het KYLIE SKIN Vitamin C Serum zit boordevol ingrediënten die de huid binnendringen om de huid helderder te maken en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren.”

Kylie Skin Vitamin C Serum (20ml) €34,99

Verpakking: klein glazen matte falcon met pomp in de Kylie Skin kleur baby roze.

Formule/textuur: een romige gele crème die makkelijk verspreid en intrekt. Met ingrediënten als vitamine c doffe huid verhelderen en verbetert. Verder zien we Camellia Oleifera Leaf Extract (antioxidant), glycerine en Saffloerzaadolie – bekend te helpen bij het verbeteren van huidtextuur, de teint en algehele gezondheid.

Geur: ik vind het een standaard geur hebben van vitamine C. Soort medicijnen geur niet de lekkerste geur in ieder geval.

Applicatie: elke ochtend en avond 1 pompje aanbrengen op de gehele gezicht. Niet op ogen en mond!

Mijn ervaring: een fijne licht gewicht vitamine c serum. Laat mijn huid er verfrissend eruit zien. Helaas gebruik ik het niet lang genoeg om te kunnen beoordelen of het hyperpigmentatie ook goed aanpakt. Maar waarschijnlijk wel! Want het is tenslotte een vitamine c serum. De prijs vind ik wat aan de hoge kant omdat je alleen maar 20ml krijg. Maar serums zijn over het algemeen altijd wat duurder door de puurheid van de ingrediënten wat erin zit. Verder heb ik het gevoel dat 1 pompje net te weinig is voor mijn gezicht.

Kylie Skin Coconut body scrub

Coconut Body Scrub


“KYLIE SKIN Coconut Body Scrub van Kylie Jenner is gemaakt met een exclusief recept van weelderige voedingsstoffen dat zorgt voor een zachte peeling en gezonde hydratatie. Het resultaat is een gepolijste huid die er glad, levendig en stralend uitziet.”

Kylie Skin Coconut Body Scrub (237ml) retail voor €29,99

Verpakking: een drukbaar plastic witte tube met ofcourse de Kylie Skin logo in het roze opgedrukt.

Formule/textuur: een dikke grove substantie verrijkt met ingrediënten als suiker, kokosolie en kiwi zaad olie. Suiker staat bekend als een natuurlijke vorm van glycolic acid voor exfoliate en verzachten van de huid. Kokosolie en kiwi zaad olie zorgen weer voor hydratatie en geeft kiwi zaad olie een boost aan vitamine C.

Geur: de naam verklapt het al een lichte kokosgeur. Ik zeg licht want als kokos lover ben ik een intensere kokosgeur gewend.

Applicatie: Tijdens het douchen breng je het aan op de natte huid. In masseren met draaiende bewegingen. Daarna spoel je het af met water.

Mijn ervaring: een heerlijke body scrub die door het hele gezin wordt gebruikt. Na het scrubben voelt de huid lekker zacht en hydraterend aan. Ik smeer me daarna altijd nog in met een body lotion of olie.

De kokosgeur mocht van mij wel intenser zijn. Maar dat is een persoonlijk smaak. I just love the smell of coco. Ondanks dat het een fijne scrub is, vind ik het prijzig. Voor die prijs had ik wel wat meer verwacht. Als ik ook kijk naar de ingrediënten is alles basic en in mijn mening niet dit bedrag waard.

Oordeel over Kylie Skin

Voor de duurdere prijzen had ik een luxere verpakkingen verwacht. Ook als ik grondig kijk naar de ingrediënten lijst snap ik niet waarom de producten zo duur zijn. Begrijp me niet verkeerd de ingrediënten zijn niet slecht maar meer basic.

Over het algemeen zijn het goede producten maar de wauw factor kreeg ik helaas niet. Ik denk dat je meer betaald voor de trend en voor de naam Kylie Jenner.

Maar aan de andere kant kan het zijn dat mijn wat rijpere huid niet bij de doelgroep van Kylie Skin behoort. Laten we eerlijk zijn, een rijpere huid heeft over het algemeen vollere crèmes nodig en zijn er andere gebieden die meer aandacht nodig hebben. Zoals rimpels en wallen etc.

Kylie Skin is verkrijgbaar bij Douglas

P.s even een leuke nieuws. Kylie Skin heeft mijn producten foto repost op hun Kylie Skin Instagram page en Facebook pagina.

Wat vind jij van Kylie Skin?

**Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/ en of merk. En wordt er gebruik gemaakt van affiliatie links*

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »