UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » a.h.a body soap » Mario Badescu A.H.A Botanical Body Soap

Mario Badescu A.H.A Botanical Body Soap

Mario Badescu a.h.a botanical body soap helpt met het verminderen donkere vlekken, acne en het zogenaamde kippenhuid oftewel keratosis pilaris. En al te graag wil ik deze product reviewen.

Mario Badescu A.H.A botanical Body Soap

Ik heb vooral in de koudere maanden last van keratosis pilaris (kp). Soms wordt het ook wel kippenhuid of aardbeien huid genoemd. Dat laatste vind ik veel beter klinken hahah. Het is geen (ernstige) ziekte maar meer een cosmetische huid aandoening. Het houdt alleen in dat mijn haarzakjes iets dikker worden. Hierdoor krijg ik kleine ruwe (donkere) bulletjes over mijn benen, bovenarmen en soms op mijn elleboog. Ik weet dat het bij mensen met een lichtere huidskleur er vaak rozig uitziet. Het jeukt niet en is ook niet pijnlijk. Alleen stoor ik me eraan.

‘Lees ook: The Ordinary skincare bijbel, de perfecte handleiding

Mario Badescu A.H.A Botanical Body Soap

“A.H.A. Botanical Body Soap is de best verkopende, met grapefruit verrijkte douchegel van Mario Badescu. Botanische lichaamszeep met A.H.A. is ontworpen om de huid grondig schoon en verfrist te doen aanvoelen en is geformuleerd met een verkwikkende mix van fruitenzymen, ginseng en linde om bij elke douche de huid te revitaliseren.”

Momenteel is dit de enige product van Mario Badescu die ik in mijn collectie heb. Een tijdje geleden kwamen ze negatief in de licht omdat ze slechte ingrediënten in hun skincare lijn hadden. Maar sindsdien hebben ze nou als het goed is hun zakken op orde. En geef ik één van deze body soap weg. Neem een kijkje op mijn Instagram account @suyenfrazerbeauty en doe mee!

Ingrediënten

Aqua (Water, Eau), Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Panax Ginseng Root Extract, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Parfum (Fragrance), CI 19140 (Yellow 5), CI 15985 (Yellow 6), CI 16035 (Red 40)

AHA’s (alfahydroxyzuren) scrubben de bovenste lagen van het huid. Hierdoor krijg je een frisse en stralende huid die zichtbaar gladder en helderder eruit ziet. Als je het voor een langere periode gebruik, zal het je huid verfijnen en worden poriën minder zichtbaar.

Verder is het niet vrij van parabenen, kleur en geurstoffen. Wat voor mij niet echt een dealbreaker is. Als bonuspunt zit er SLS (Sodium Lauryl Sulfate) die de zeep lekker laat schuimen en goed reinigt. Het is bewezen dat SLS geen schade toebrengt aan het huid en veilig is te gebruiken. Het kan wel wat uitdrogend werken. Als je bijvoorbeeld kroeshaar (is al van nature droog) heb dan wil je dit natuurlijk niet in je shampoo en conditioner hebben. Maar ook mensen met eczeem of psoriasis kunnen hier last van krijgen.

Prijs/verkrijgbaarheid

MD A.H.A. Botanical Body Soap kost rond de €10,- en is verkrijgbaar o.a bij Douglas en Beauty Bay.

Wie kan het gebruiken?

Eigenlijk kan iedereen Mario Badescu A.H.A Botanical Body Soap gebruiken. Maar heb je last van acne, acne vlekken of keratosis pilaris dan is deze echt aan te raden. Maar ook als je hier geen last van heb, kan je het gewoon gebruiken en zo thuis je lichaam exfoliëren.

Heb je een gevoelig huid (eczeem of psoriasis), dan zou ik het eerst op een stukje huid testen. Elke huid kan zoals gewoonlijk anders reageren op producten.

Hoe te gebruiken?

Je gebruik het dagelijks als een normale douchegel. Dus breng het aan op een natte huid. Met deze scrubhandschoen scrub ik mijn lichaam. Maar je kan ook een washandje of spons gebruiken. En daarna spoel je het af. Pas wel op dat je het niet op je gezicht en ogen gebruikt.

Mijn ervaring

Ook al gebruik ik het niet zo lang merk ik al verschil in mijn huid. Vooral op de normal droge gedeeltes. Zoals mijn ellebogen en bovenarm. De bultjes zijn veel minder geworden en voelt mijn huid zachter aan. Ik kan niet wachten om de resultaat te zien over een paar weken. Een glanzende huid wie wilt dat nou niet!

Oh ja, nog even over de geur. Het heeft geen bepaalde geur, ik vind het gewoon naar standaard zeep ruiken. Een beetje ouderwets achtige geur hahaha als dat een term is.

Gebruiken jullie producten van Mario Badescu? Zo ja! Wat gebruik je precies en bevalt het?

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »