UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » hitte golf » Survival |Zo overleef ik een hitte golf

Survival |Zo overleef ik een hitte golf

Donderdag 25 juli 2019, wordt het waarschijnlijk het heetste dag ooit in Nederland. Waardoor het record van 38,6 °C op 23 augustus 1944 in Warnsveld. En in Maastricht op 27 juni 1947 met een temperatuur van 38,4 °C. I know and heard enough! Ik moet me dus voorbereiden!

Basis tips om jezelf en anderen te beschermen

Het rode kruis geeft de volgende tips:

 • Drink veel
 • kleed je luchtig
 • vermijd zware inspanningen
 • doe van te voren je boodschappen
 • check en dubbel check je medicatie
 • verkoel jezelf
 • ga beschermd naar buiten

Het gehele artikel kan je hier lezen.

Aanvulling
 • Naast deze basis tips lijkt me het ook zeer verstandig, als je toch naar buiten moet gaan om zonnebrandcrème of lotion te gebruiken. Mocht je denken of twijfelen of jij dit ook moet gebruiken, lees hier dan even waarom.
 • Draag voornamelijk katoen en linnen. Deze stoffen zijn luchtig en vangen geen hitte op. Ook nemen ze goed vocht op.
 • Liever wit dan zwart (enigste keer dat jullie mij dit horen zeggen, want voor de rest staan ze gelijk). Zwarte kleding absorbeert zonlicht waardoor je meer warmte voelt, terwijl witte kleding het zonlicht juist weerkaatst. En zo blijf je dus koeler.
 • Zorgen dat mijn boven benen niet schuren. Ik heb hier een hele blogpost over geschreven.
 • Minder of geen make-up. Gegarandeert dat je gaat zweten in dit weer. Lijkt me niet zo mooi en fijn met een volle laag makeup erop. Kies bijvoorbeeld in plaatst van een foundation een bb Cream, getinte dagcréme of primer. Ik vind de Clarins BB ream of Clarins SOS primer superfijn en black girl friendly.
 • Draag katoenen ondergoed. Lekker luchtig en houdt vieze geurtjes en bacterieen buiten.
 • Sluit ramen en deuren. En hou je gordijnen dicht. Als het buiten begint af te koelen kan je weer je ramen en deuren openen.

En zo overleef ik een hitte golf. Heb je nog andere tips? Dan hoor ik het graag!

-x- Suyen

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »