
Hou jij net als ik van mosselen, dan moet je deze overheerlijke zomerse mosselen recept proberen. Het is makkelijk en simpel en ligt zo op tafel.
Wat heb je allemaal nodig?
- mosselen
- 1 sjalootje
- 1 rode paprika
- paar steentjes knoflook (gewenste hoeveelheid)
- 1 bos ui
- 400gr mossel groente
- 1 citroen
- Spaanse peper (gewenste hoeveelheid)
- kruiden (knoflook, ui, witte peper, paprika, zout, chili vlokken,)
- 1 vis bouillon blok
- 250 ml coconut milk (ik gebruik die van Go-tan)
- 2 el olijf olie
Bereidingswijze:
De eerste stap is ook meteen het belangrijkste stap. Je gaat nu de mosselen controleren en schoonmaken. Als je dit niet goed doet, kan je er ziek van worden en zo uren spenderen op de toilet, als je begrijpt wat ik bedoel.
Open de verpakking en controleer 1 voor 1 of de mosselen nog goed dicht zijn. De genen die al open zijn moet je gelijk weggooien. Een open mossel is niet goed meer. Mosselen worden namelijk levend verpakt. Als eentje al open is dan betekent het dat deze dood is en niet meer goed is om te eten.
Heb je nu je stapel met dichte mosselen, dan ga je ze schoonmaken. Zet ze in een bak water en begin één voor één ze schoon te maken. Hiervoor gebruik ik een nieuwe en schone afwasborstel. Maar je kan ook je hand gebruiken om ze goed schoon te boenen. Hou er rekening mee, dat zodra mosselen in water liggen ze open gaan om zand en vuiligheid uit te spuwen en blijven ze zo in leven.
Zijn je mosselen schoon, dan is het nu tijd om je verse groenten te bereiden. Snij de sjalootje, bos ui, knoflook, rode paprika en Spaanse peper in kleine stukjes. Fruit deze samen met de pakje mossel groente en de olijf olie in een wokpan.
klik op de afbeelding om te kopen
Doe nu de kruiden (knoflook, ui, witte peper, paprika, vis bouilion chili vlokken) erbij. Mix alles goed door met een pollepel. Vervolgens is het tijd om de coconut milk bij te voegen. Mix en laat de saus even borrelen. Niet te lang, want anders kookt je saus aan. Doe nu de mosselen erbij. En laat nu het geheel aan de kook. Je ziet dat de mosselen nu open gaan. Mix alles weer even goed door, zodat de saus ook echt tussen de mosselen gaat zitten. En dan is deze zomerse mosselen recept klaar om geserveerd te worden.
Serveer het in een mooie ruime schaal met stukjes stokbrood. Als laatste stap pers je een beetje citroen sap er overheen. Ik dip altijd de stokbrood in de saus met stukjes groentes en mosselen. Heerlijk!!
Ik zal zeggen eet smakelijk!
Lees ook: “Bagels and Beans D.I.Y thuis lunch”
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**