UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm » Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Wie is ook altijd opzoek naar een fijne gezicht reiniging balm? En mocht het ook nog voordelig zijn dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Vandaag deel ik met jullie mijn review op de Banila Co Clean it Zero Cleansing balm (pfff wat een mond vol 😅). Die ik voor iets meer dan een week aan het testen ben. Of het de moeite waard is om te kopen, het gezicht reinigt en make-up grondig verwijdert lees je hier onder verder.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Hoe gebruik je de cleansing balm?

Een cleasing balm gebruik je meestal als eerste stap in je dagelijkse skincare routine. De Clean It Zero Balm is gemaakt om (waterproof) makeup te verwijderen, overtollige vetten en vuil in één simpele stap.

Met de bijgeleverde spatel ( niet met de vingers, denk aan bacteriën) schep je het gewenste hoeveelheid eruit. De balm transformeert in een olie naarmate je het gezicht mee in masseert. En deze proces zorgt er dus voor dat make-up wordt oplost. Daarna spoel je het af met lauw water.

Als je hiermee klaar bent ga je door naar stap 2 van je routine. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de term dubbel reinigen. Daar wordt mee bedoeld dat er twee producten worden gebruikt om een gezicht goed te reinigen. En dit is iets wat ik ook altijd doet. Na het gebruiken van de Clean It Zero balm gebruik ik ook nog een op water basis gemaakte reiniger. Want na het één keer reinigen kunnen altijd nog make-up resten achterblijven.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Ingrediënten

Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate , PEG-10 Isostearate, Synthetic Wax, Onsen-Sui , Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Tocopheryl Acetate, Fragrance, Ethylhexylglycerin, Water, 1,2-Hexanediol, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Aspalathus Linearis Extract, Angelica Archangelica Root Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Polydiethyleneglycol Adipate/IPDI Copolymer, Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Acrylates/Methoxy PEG-15 Methacrylate Copolymer

We gaan nu een dieper kijken naar een aantal ingrediënten.

Als eerste ingrediënt zien we Ethylhexyl Palmitate wat eigenlijk een mix is van vet alcohol en palmitinezuur die een verzachtende middel is en textuur versterker. In principe is er geen onderzoek gedaan of deze ingrediënt goed of slecht is voor de huid. Maar als ik als eerste ingrediënt iets met alchohol zie staan ben ik altijd een beetje sceptisch. Want alcohol kan de huid uitdrogen.

Als tweede ingrediënt Cetyl Ethylhexanoate, dat is een olie achtige middel die het huid beschermt tegen vocht verlies. Daarnaast voegt het ook een slip toe aan lotions en crèmes. Ok dat klinkt beter!

Dan komen we bij de 3de ingrediënt , PEG die vaak wordt gebruikt in cosmetische producten. Het wordt vermengd met hydraterende en andere verzachtende middelen zoals vetzuren.

Eerst werd gedacht dat PEG slecht is voor de huid, maar naar grondige onderzoeken zijn ze er achter gekomen dat dit niet het geval is. Maar wat ik altijd zeg, als je een gevoelige, kapotte of geïrriteerde huid heb. Kan je beter voorzichtig zijn met wat je aanbrengt. Of test het eerst op een klein stukje huid en kijk hoe je erop reageert!

Verder zit er ook papaja acerola in (die vol is met antioxidanten en vitamine c), vitamine E die ervoor zorgt dat het geschikt is voor alle huidtypes en andere kruiden extracten.

Oordeel

Naar mijn mening is het een prima cleansing balm. Zelf op de dag dat ik een full glammed make-up look op had, slaagde het erin om alles goed te verwijderen. En achteraf voelde mijn huid niet te droog of grauw aan. Daarnaast ziet mijn donkere huid er ook niet grijs uit alsof alle leven eruit is gehaald. Maar ik moet wel toegegeven dat ik andere balmen heb gebruikt die veel hydraterende aanvoelden. Al hoewel die waren wel een stuk duurder.

Of het de moeite waard is om te kopen? Ja zeker! It get the job done! En dat met een voordelige prijskaartje. Daarnaast kan je er lang mee doen, want met een hoeveelheid van ~ 20 cent per keer heb je meer dan voldoende.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm komt in 3 formaten, 25ml, 100 en 180ml. Verkrijgbaar vanaf €6,59 bij de Douglas.

Lees ook: “Beste en Voordeligste Gezichtreinigers Voor Droge, Gecombineerd En Vette Huid”

Ben jij team cleansing balm? Of ga je toch voor iets vloeibaarder ?

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »