UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » beauty review » Clarins everlasting long-wearing foundation & concealer

Clarins everlasting long-wearing foundation & concealer

Clarins everlasting long-wearing foundation &  concealer

Wanneer Clarins oftewel één van mijn lieveling beauty merken hun nieuwste everlasting long-wearing foundation & concealer uitbrengt met liefst 35 tinten, dan ben ik genoodzaakt om het uit te proberen 😊!

Mijn review over deze producten lees je in deze blogpost. Wil je liever kijken dan lezen? Geen probleem zie hieronder een eerste indruk video.

Mijn huidtype: normale tot gemengde huid

Everlasting Foundation

Clarins long-wearing everlasting foundation( €40,50). Een 24 uur draagbare hydraterende foundation met een matte finish.

Verpakking: everlasting long-wearing foundation komt in een mooie glazen flacon met pomp. Het heeft de luxe uitstraling wat ik gewend ben van Clarins en met zijn 30ml flacon voelt het prettig en stevig in de hand.

Clarins everlasting long-wearing foundation &  concealer
Clarins everlasting long-wearing foundation &  concealer

Formule: een op waterbasis formule verrijkt met quinoa en bamboe. Quinoa helpt de huid te hydrateren en bamboe heeft een matterende werking. Verder zit er ook suiker gewonnen uit haver in, dat dehydratie voorkomt.

Geur: Clarins everlasting long-wear foundation heeft een subtiele en charmante geur die wegtrekt zodra het uitdroogt. Op de ingrediënten lijst staat ook geen additionele geur vermeld, en dat vind ik ook logisch. De geur is volgens mij gewoon afkomstig van de mix aan ingrediënten.

Textuur: een lichte roomachtige textuur rijk aan pigmentatie.

Tinten: 35 verschillende tinten en 3 ondertonen (neutral, koel en warm). Ik ben blij dat Clarins heeft gedacht aan verschillende huidskleuren en heeft een ruime hoeveelheid aan tinten.

Mocht je bij de bekende winkels niet slagen, dan zou ik zeker een kijkje nemen op de Clarins website. Daar verkopen ze wel alle tinten. Ik adviseer altijd om te google naar swatches en/of reviews te bekijken op Youtube. Dat helpt mij in ieder geval vaak genoeg bij het matchen van de juiste kleur. En dan vooral als ik het online besteld.

Hoewel ik in de eerste instantie twijfelde tussen de tinten cocoa en chocolate besloot Ik voor chocolate (118.5N) te gaan. Die overigens mijn perfecte kleur bleek te zijn 🥰. Ter referentie hier nog een lijst met van andere foundation, in mijn perfecte match. Fenty Beauty 430, Dior Face & Body 5w, Maybelline Fit me 356, Lancome teint idole 13,2

Applicatie: zoals gewoonlijk bij het uittesten van een nieuwe foundation breng ik het aan met verschillende tools. En zoals je hier kan zien, gebruikte ik een beauty blender en een foundation borstel om te kijken waar mijn voorkeur naar uit zou gaan. En deze battle werd gewonnen door de beauty blender.

De foundation droogt best snel en met de beauty blender kan ik makkelijker de foundation verspreiden en uitblenden. Ook gebruik ik zo veel minder product. Het glijdt als het ware zonder moeite over het gezicht. Met één laag krijg je licht tot medium dekking, twee lagen medium tot volledige dekking.

Clarins everlasting long-wearing foundation &  concealer

Afwerking: de foundation is matte, maar toch bomvol hydratatie!

Everlasting long-wear foundation zit prachtig op de gezicht. Ondanks dat het matte uitdroogt oogt en voel het heel natuurlijk. Het verbaasde me eigenlijk hoe licht en hydraterend het aanvoelde. En dat terwijl ik bij de eerste keer 3 pompjes gebruikte. Imperfecties dekt die goed genoeg en zijn er plekken waar je meer dekking nodig hebt, dan kan je dit nog erbij stippen of een extra laag opdoen. Je kan het prima opbouwen.

Het is matte maar wil je het toch af zetten met poeder dan gaat dat ook prima zonder dat het gaat schilferen of patchy eruit ziet. De kleur chocolate oxideerden niet bij mij.

Oordeel: prachtige foundation! Ondanks de komende droge winter maanden heb ik het gevoel dat ik met een gerust hart deze matte foundation kan blijven gebruiken. Het dekt goed en ziet het er natuurlijk uit. Maar wat ik heel bijzonder vind is hoe licht en hydraterend het aanvoelt. Ik zou het aanbevelen aan iemand met een normale tot vette huid. Maar aangezien de foundation zo hydraterend is, zou het me niet verbazen als het ook prachtig staat bij een droge huid. De foundation krijgt van mijn een 9+!

Everlasting Concealer

Clarins everlasting concealer (€29,-) wordt benoemd als een concealer met optimale dekking, matte finish en die extreem comfortabel is.

Clarins everlasting long-wearing foundation &  concealer

Verpakking: klein en cute! Een stevige plastic tube met pipet punt.

De verpakking zorgt ervoor dat ik het automatisch eerst aanbrengt op mijn hand voordat ik het gebruik.

Formule/textuur: net als bij de everlasting foundation (wat ik hierboven benoemd) zit hier ook quinoa en haversuiker in. Hydraterend! Verder zien we de bijzondere ingrediënt wilde kastanje. Die de zichtbaarheid van kringen vermindert.

De textuur is een romige op waterbasis substantie. Maar die wel ietsjes vloeibaarder is dan de foundation.

Geur: heel subtiel zacht lekkere geur. Ik kan niet echt benoemen naar waar het ruikt. Maar zodra het opdroogt verdwijnt het geur.

Tinten: 8 verschillende tinten. Zoals we zien stuk minder tinten dan de foundation. Ik heb medium deep (twee tinten lichter dan mijn huidskleur) om mee te highligten en deep (ietsjes lichter dan mijn huidskleur) om te concealen. Omdat de kleur deep zo dicht bij mijn natuurlijke huidtint ligt deed het niet zoveel voor mij. Maar als ik de twee kleuren samenmeng heb ik een perfecte kleur om mee te concealen. Verder mag er van mij meer tinten bij komen.

Applicatie: het is een romige textuur die fijn blend. Ook bij de lichtere kleur blend het natuurlijk in de huid waardoor het niet te licht oogt. Vooral als ik een beauty blender gebruik.

Soms ga ik voor een dubbele laag als ik iets meer dekking wil. Op de dagen dat ik meer last heb van donkere kringen bijvoorbeeld.

Je kan dus zeggen dat de everlasting concealer niet een volledige dekking heeft maar meer een sheer tot medium dekking. Wat het perfect maakt om te gebruiken als dagelijkse concealer. En of je nou je vingers, kwast of beauty blender gebruikt, het blend heel mooi en natuurlijk!

Afwerking: matte finish

Everlasting concealer blend makkelijk uit. Waar normaal gesproken matte concealers droog en stug kunnen aanvoelen (vooral onder de ogen) is hier niet de geval. Het voelt juist fijn en hydraterend aan. En heb je een wat vettiger huid dan kan je het nog vast zetten met wat poeder.

Oordeel: fijne concealer. Vooral als je opzoek ben naar een concealer die goed dekt zonder persé een volledige dekking. Verder is het heel natuurlijk en hydraterend. .

Normaal ben ik meer een full coverage concealer kind of girl, maar de leeftijd gaat omhoog en de lijntjes worden ook steeds meer. En tja, dan kan een volledig dekkende concealer averechts werken.

Dan is deze everlasting concealer een goede optie die ondanks zijn matte finish genoeg hydratatie geeft waardoor het niet tussen je lijntjes gaat zitten en ze juist accentueert. Maar op een natuurlijk wijze camoufleert. Tjaka! Dat klinkt goed al zeg ik het zelf ☺️🤣! Het krijgt van mij een 8,5.

Wat vinden jullie van de Clarins everlasting long-wearing foundation & concealer? Laten we gezellig verder kletsen in de commentaren box.

Lees ook: “ Dior Backstage Face & Body Foundation review

Volg:

**Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/ en of merk. En wordt er gebruik gemaakt van affiliatie links**

** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »