UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » adobe lightroom » Hoe bewerk ik mijn Instagram Foto’s?

Hoe bewerk ik mijn Instagram Foto’s?

Deze foto is bewerkt met de Adobe Lightroom

Er zijn tig manieren om een foto te bewerken. Op Instagram volg ik  Instagrammers met een feed waar je u tegen zegt.  Waar vroeger het klakkeloos posten op Instagram als normaal werd gevonden, is nu niet meer het geval.  Instagrammers streven nu naar het perfecte aesthic feed die bij hun past.  

In de jaar dat ik actief bent op Instagram heb ik zelf diverse manieren mijn foto’s bewerkt. Als je hier kijkt naar mijn Instagram zie je dit ook.  Het is een beetje spelen met verschillende apps, technieken en filters. Zodoende kan nu zeggen dat ik een systeem hebt ontdekt dat bij mijn soort foto’s past. Dus hoe bewerk ik mijn foto’s? Hierover lees je meer in deze blogpost.

“Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s.  

Voordat ik verder gaat en mijn bewerking tips met jullie deel, wil ik je dit meegeven.  Allereerst het bewerken van een foto maak het nog geen geweldige foto. Als je begrijp wat ik bedoel. Maar het nemen van een goeie foto vind ik veel belangrijker. Voordat je bij de bewerkings proces komt, zijn er simpele tips die jou al onderweg helpen naar een perfecte foto.

Belichting:

Ik ga er niet uitgebreid erop in, maar zorg dat je altijd je foto’s maak in goeie belichting. En nee je hoef niet gelijk studiolichten aan te schaffen. Natuurlicht werkt prima, en om eerlijk te zijn vind ik dit ook het mooiste. Wil je leuke selfies maken, sta met je gezicht naar een raam toe, maar zorg dat ze zon niet te fel op je gezicht staat. Dat zorgt voor lelijke schaduwen en dat moeten we niet hebben. Als je het goed aanpakt, maak je zonder twijfel het mooiste selfies. Dat en in combinatie met het vinden van je sterkste selfie kant. Ik beloof je dat ik binnen kort een blogpost zal maken over het nemen van foto’s.  

Instagram foto bewerkt op iPhone
Welke apps gebruik ik.

Maar nu even terug naar het bewerking proces. Ten eerste bewerk ik mijn foto’s op mijn iPhone of op mijn laptop. De apps die ik gebruik op mijn IPhone zijn VSCO, FACETUNE en LIGHTROOM MOBILE. En op mijn laptop gebruik ik de programma Adobe Lightroom.  

Ik heb special voor jullie deze video gemaakt waar jullie mee kunnen kijken hoe ik mijn foto’s bewerk op mijn telefoon.  

De app VSCO is gratis, alleen voor sommige filters moet je een klein bedrag betalen. De filters die ik gebruik passen bij mijn warme stijl. Omdat ik vaak ook foto’s neem in mijn omgeving (huis) kloppen deze ook met mijn (Wit, zwart, bruin) levensstijl en interieur.  

Mijn Favorieten VSCO-filters zijn: 

G8: Mooi voor selfies, omdat het een gouden gloed geeft aan mijn foto’s.  

A4: Is een goed voor warme bruin getinte foto. 

 –A6: is ook warm, maar je foto’s niet wazig maak.  Ik gebruik deze best wel vaak.    

HB2: Is een perfecte filter as je Wit ook echt super Wit wilt maken.  

-J1: Super grijs, maar perfect voor een flatlay. 

J5: gebruik ik echt vaak. Het heeft een groene gedempte toon die goed past bij mijn huidskleur.   

J6:   Ik gebruik deze als J5 niet mooi past op mijn foto.  

Zoals je ziet gebruik ik niet alleen 1 bepaalde filter. Het is even uitproberen welke filter het beste past bij de foto.  

Selfies game:

Voor mijn selfies gebruik ik het liefst geen filter. Ik vind het mooist als het zo “natuurlijk” mogelijk eruitziet. Hier kan je precies zien hoe ik mijn selfies bewerk.  

En zoals jullie weten plaatst ik vaak outfits en fashion foto’s op mijn Instagram. Als de foto gemaakt is met mijn IPhone bewerk ik het met de Lightroom mobile app, waar ik mijn eigen voorinstellingen gebruik om ze te bewerken .In dit filmpje laat ik je zien hoe ik ze bewerk op mijn IPhone.  Maar als de foto gemaakt is met mijn Canon Dslr camera dan bewerk ik ze op mijn laptop.  Hiervoor gebruik ik Adobe Lightroom en hierin bewerk ik ze ook met mijn eigen gemaakte voorinstellingen. Mochten jullie hier ook een tutorial van willen, vermeld het hieronder in de commentaren box.  

Ik ben nu zeer benieuwd hoe jullie je foto’s bewerk?  

-x- Suyen

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »