UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » Bob Greene » Oprah Winfrey ” Ik heb eigenlijk maar 3 goede vrienden”.

Oprah Winfrey ” Ik heb eigenlijk maar 3 goede vrienden”.

Oprah Winfrey " Ik heb eigenlijk maar 3 goede vrienden".

Vandaag las ik iets online dat mijn aandacht even greep en mij automatisch ook over mijn eigen leven, en vriendenkring ging nadenken. Amerikaanse TV host Oprah Winfrey (67) gaf in een podcast aflevering toe dat ze maar een kleine vriendenkring heeft.

Ik bedoel wie kent mevrouw Winfrey nou niet. Naast de feit dat zij de eerste zwarte vrouw is die een carrière heeft opgebouwd als TV ster, is Oprah Winfrey ook bekend van de film The Color Purple. Die maar liefs elf keer was genomineerd voor een Oscar en een Pulitzerprijs in ontvangst mocht nemen. Daarnaast heeft Oprah naast een succesvolle boekenclub, gezorgd dat anderen zoals Dhr Phil, Gayle King, en Nate ook bekend werden. Stuk voor stuk waren ze regelmatig te zien in haar show en bod ze op deze manier hun een platform aan. En zeg nou eens eerlijk wie keek zijn ogen nou niet uit tijdens de feestdagen waar Oprah de gehele publiek trakteerde op de nieuwste tech goodies en dure cadeau’s? Nou ik kan je zeggen dat ik gekluisterd voor de tv zat en wenste dat ik daar in de publiek zat. ☺️ En niet te vergeten De interview met Prins Harry en Megan.

Dus toen ik las dat Oprah maar een enkele mensen beschouwde tot haar vriendenkring, was ik wel een beetje verbaasd. Want als je zo bekend bent als Oprah Winfrey, dan ken je aardig wat mensen toch? Verder denk ik ook dat veel mensen zich zullen aanbieden als vriend materiaal. Maar aan de andere kant sterrenstatus brengt ook veel negativiteit met zich mee. Dus ook slechte of neppe vrienden die eigenlijk jouw willen gebruiken. Oprah zei: “Ik heb eigenlijk maar drie goede vrienden, Gayle King, Maria Shriver en Bob Greene. Voor de rest heb ik veel kennissen en andere vrienden.”

Goede vriend of kennis?

Na dit gelezen te hebben dacht ik na over mijn eigen vriendenkring. Want, wanneer ben je nou een goede vriend, een “normale” vriend of een kennis?

Met mijn 39 jaar heb ik veel mensen mogen kennen. Vooral in mijn jongere jaren. Maar gingen ook veel relaties kapot of raakte ze verwaterd. Nu ik wat ouder ben, sluit ik minder snel vriendschappen. Helaas ben ik wat achterdochtiger geworden, want tja.. je maakt soms dingen mee waardoor je liever met dieren wilt omgaan dan met mensen. En dat nog wel van een niet zo’n grote dieren liefhebber. Trouwens ik haat geen dieren of doe ze ook geen pijn etc, maar ik ben niet zo van de huisdieren. Ieder zijn ding of niet?

Maar nu anno 2021 kan ik zeggen dat ik 4 goede vrienden heb, een handtjes vol vrienden en aardig wat kennissen. Deze vier top mensen zijn waardevolle relaties van jaren. Dus met andere woorden het is niet raar of apart dat mevrouw Oprah Winfrey alleen maar drie goede vrienden heeft. Naar mijn menig is dit juist gezond en slim. En al mag je maar één persoon benoemen tot een goede vriend ben je toch een gezegend mens! We hebben allemaal iemand nodig waar je alles mee kan delen zonder schaamte en waar de liefde van allebei de kanten kom.

Verder vind ik elke andere vriend en kennis belangrijk. Iedere persoon en/of relatie, heeft iets unieks. Dat zeker de moeite waard is om te koesteren!

En hoe zit het bij jouw? Hoeveel goede vrienden, vrienden en kennissen heb jij?

Lees ook: Body positivity en Vegan Levenstijl – Deurys Filomena

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »