UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » hyaluronzuur » SOS! Welk Ingrediënt Zit Er In Mijn Verzorgingsproduct?

SOS! Welk Ingrediënt Zit Er In Mijn Verzorgingsproduct?

SOS! Welk Ingrediënt Zit Er In Mijn Verzorgingsproduct?
SOS Wat zit er in mijn verzorgingsproduct? Door Suyen Frazer

Ook weleens afgevraagd wat doet ingrediënten zoals vitamine C of Hyldranotisch zuur eigenlijk voor mijn huid? Want ja tegenwoordig zijn beauty en huidverzorging producten niet meer weg te slaan. Je ziet en hoort overal heel veel over dagcréme’s en allerlei verzorging producten. En ook hier op Suyenfrazer.nl wordt er veel over beauty producten geschreven. Vaak is het zo dat wij een product kopen omdat het aanbevolen is door iemand die wij vertrouwen of volgen. Nou heb je die product in huis gehaald, en merk je dat het bij jou helemaal anders uitpakt! Zie je wel “al die beauty guru’s en influenceer doen het alleen voor het geld”. Want die product is troep en werk helemaal niet zo goed!

‘Lees ook: The Ordinary Skincare Bijbel, De Perfecte Handleiding.

Wat we vaak vergeten is dat elke type huid anders is. Met verschillende probleem gebieden. Wat een dagcréme doet bij een ander, betekent niet automatisch dat jij dezelfde effect gaat krijgen. Om deze problemen te voorkomen, wordt het tijd dat wij eens goed onze ingrediënten kennis gaan bij spijkeren. Let’s Go!

Retinol

Retinol zien we vaak genoeg terug komen in huidverzorgingsproducten. Een Een op Retinol gebaseerde product kan helpen met het verbeteren van fijne lijntjes en rimpels. En het maak het huid zichtbaar gladder. Het is aanbevolen om een product met Retinol 1 maal per dag te gebruiken. Doe dit het liefst ’s avonds omdat de huid na het gebruik van Retinol gevoeliger is voor zonlicht.

Vitamine C

Vitamine C behoort tot een antioxidant. Weer zo’n moeilijke woord! Even in het kort uitgelegd. Antixiodanten is een verzamel naam voor stoffen zoals Vitamine E en C. Wat het doet? Het beschermt weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen (agressieve stoffen).

En nou terug naar wat vitamine C eigenlijk doet en waarom het nuttig is om te gebruiken. Het herstelt het huid, verhoogt collageen en vermindert ontstekingen. Stel je bent iemand die last heeft van hyperpigmentatie. Het helpt met het verminderen van deze donkere vlekken. Helaas verliest Vitamine C heel snel van kracht zeker als het wordt blootgesteld aan licht en lucht. Maar gelukkig hebben ze ontdekt, dat als je vitamine C met andere stoffen mengt, het houdbaarheid aanzienlijk stabieler wordt. Het beste tijd om Vitamine C te gebruiken is in de ochtend.

Niacinamide en Zink

Zink en Niacinamide is een perfecte combinatie. De combinatie gedraagt zich als een ontstekingsremmend middel en kalmeert het geïrriteerde huid. Door zijn werking die het olieproductie vermindert, kan je zo een acne uitbraak voorkomen. Daarnaast vermindert het wratten, rosacea, psoriasis, eczeem en keloïden. Maar heb je ook last van fijne lijntjes of hyperpigmentatie dan is vooral Niacinamide hier heel geschikt voor.

Hyaluronzuur

Naarmate we ouder worden verliest ons huid nou eenmaal vocht. Het huid wordt minder flexibel en stevig. Hyaluronzuur zorgt er juist voor dat het vocht wordt vastgehouden. Waardoor het huid zachter wordt en er jonger uit ziet. Verder beschermt Hyaluronzuur ook tegen schade van vrije radicalen.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden en zo meer over de bekendste ingrediënten te weten zijn gekomen. Natuurlijk zijn er nog talrijke andere ingrediënten die gebruikt worden in verzorgingsproducten. Dus er is altijd genoeg ruimte om meer erover te weten te komen en zo onze kennis verder uit tebreiden.

Heb je zelf nog een voorkeur van een ingrediënt waar je meer over zou willen weten?

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »