UA-76529799-3
Follow my blog with Bloglovin
Home » Clarins » De Beste Transparante Zonnebrand voor alle huidtypes

De Beste Transparante Zonnebrand voor alle huidtypes

De Beste Transparante Zonnebrand voor alle huidtypes

Dat het belangrijk is om je in te smeren met zonnebrandcrème is een feit. Want als je dat niet doet, kan dat blijvende schade toebrengen aan je huid. Maar dat niet alleen, het is bewezen dat je door uv stralen huidkanker kan krijgen. Ok, dus genoeg redenen om je in te smeren. Maar rond lopen met een witte waas of blauwe gloed is ook niet echt ideal. Wees gerust, hieronder heb ik een lijst opgesteld met de beste transparante zonnebrand producten. Ook vertel ik je waarom het belangrijk is om je in te smeren, hoelang zonnebrand creme houdbaar is en wat er beter is zonnebrand crème of toch een spray?

In mijn zoektocht naar een goede zonnebrand, heb ik diverse producten uit geprobeerd. Naast goede bescherming wilde ik ook één dat langdurig bescherming aanbied en mag ik er absoluut niet uitzien als Casper the ghost. Oftewel ik wil geen witte waas of blauw gloed zien. Want op de donkere huid is dit echt een ramp.

Wat is de nut van zonnebrand

Zonnebrand is iets wat je op een dagelijkse basis moeten gebruiken. En niet alleen in de zomer. Ik heb zoals jullie weten een donkere huidskleur. Ik gebruik de gehele jaar door zonnebrand. Het hoort nu eenmaal bij mijn skincare routine. Sommigen twijfelen of het wel nodig is om op de getinte of donkere huid zonnebrand te gebruiken. Dit is dus echt een fabel, het is zeker belangrijk en nodig om je goed in te smeren. Het donkere huid verbrand niet zo makkelijk maar kunnen uv stralen ons wel huidkanker geven. Meer hier over lees je in deze artikel: “Moeten Mensen Met Een Donkere Huid Zonnebrand Insmeren” waar dit onderwerp dieper aan bod komt.

Maar waarom moet je nou zonnebrand gebruiken? Zonnebrand beschermt je huid tegen schadelijke Uv B stralen. Dit komt door de SPF (Sun Protection Factor) wat er in zit. SPF heb je in verschillende waardes. Hoe sterker of hoger de spf is, hoe beter je beschermt bent tegen de zon. Persoonlijk kies ik altijd voor een spf 30 of zelfs 50 op warmere dagen. Zo weet ik zeker dat ik goed beschermt ben.

Daarnaast beschermt zonnebrand ook tegen:

Vroegtijdig huidveroudering: je krijgt minder snel rimpels en fijne lijntjes.

Vermindert huidkanker risico’s: dit is toch wel één van de belangrijkste redenen. Bescherming tegen diverse huidkanker zoals melanoom wat de ernstige type huidkanker is.

Voorkomt een verbrande huid: Elke keer als je huid verbrand verzwakt het, een verzwakte huid betekent meer last van blauwe plekken en kan je sneller huidkanker krijgen. Je huid kan ook gaan opzwellen, schilferen, rood worden en gaan jeuken. Je kan zelfs blaren krijgen van een verbrande huid. Insmeren dus!!

Kun je met zonnebrand bruin worden

Ja zeker! Je kan nog steeds bruin worden als je zonnebrand gebruik. Het zorgt alleen ervoor dat je niet verbrand. En wordt je beschermt tegen schadelijke UV stralen.

Is zonnebrand schadelijk

Als er één organisatie is die deze vraag voor ons kan beantwoorden is het wel de KWF Kankerbestrijding.

En dit is wat ze zeggen: “Hormoon-verstorende stoffen mogen volgens de Europese wetgeving niet of in niet-schadelijke hoeveelheid worden toegepast in cosmetica. Het gaat dan om zulke lage hoeveelheden, dat de schadelijke gevolgen verwaarloosbaar zijn. Diezelfde wetgeving schrijft ook voor dat kankerverwekkende stoffen in cosmetica verboden zijn. Naast de Europese wetgeving is er nog een extra controle op de stoffen die gebruikt worden in cosmeticaproducten zoals zonnebrandcrème. Een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar bekijkt of de gebruikte stoffen in het product veilig zijn. Zonnebrandcrèmes kun je dus veilig gebruiken.”

Hoe lang/vaak zonnebrand smeren

Om goed beschermt te blijven moet je elke 2 à 2,5 uur je insmeren. En wees niet te zuinig met hoe dik je het aanbrengt. Voor mijn gezicht bijvoorbeeld gebruik ik twee lengtes volle vingers. En voor de rest van de lichaam smeer ik lekker dik aan. Ik kan sowieso genieten van een goed ingesmeerde huid. 🤩🤩☺️

Hoelang blijft zonnebrand goed

Over het algemeen zijn ongeopende Spf producten 3 jaar houdbaar. Is de zonnebrand blootgesteld aan hoge temperaturen (zoals staan in de volle zon) bacteriën en vocht, bederft het sneller en bied het minder bescherming. Om ervoor te zorgen dat je zonnebrandcrème, stick of spray effectief blijft, bewaar je het op een koele donkere plek. Laat het dus niet in de volle zon op de strand liggen, maar berg het op in je tas en in de schaduw.

Om te bepalen of die zonnebrand die al een tijdje in de badkamer kast staat nog goed is, moet je eerst kijken naar de houdbaarheidsdatum. Meestal kun je dat vinden op de buitenkant van de verpakking. Als de houdbaarheidsdatum verstreken is, dan weet je al zeker dat de zonnebrand jouw geen bescherming meer aanbied.

Eigenlijk vliegt zonnebrand bij ons thuis als warme broodtjes over de toonbank. Ik heb mijn kinderen en manlief (ja die is net als mij, niet op gegroeid met het feit dat donkere mensen ook zonnebrand moeten gebruiken) aangeleerd hoe belangrijk het is om je in te smeren met een hoge spf. Wij zijn thuis met zijn vijven. Dan gaat een open zonnebrand wel snel doorheen hoor. Vooral in de zomer vakantie. Nou moet ik wel toegeven dat wij allemaal wel een beetje houden van een crèmepje of lotion hier en daar. ☺️😁

Wat is beter zonnebrandcrème of spray

Een zonnebrand spray kan wel handiger in gebruik zijn. Maar toch is smeren wel beter. Bij het gebruiken van de zonnebrandcrème kan je in de gaten houden het dikte wat je aanbrengt. Terwijl bij een spray je dat niet echt kan zien. En ten tweede kan je bij het sprayen het ook inademen. Ik weet niet of hier ook wat negatief aan zit. Maar als ik logisch nadenkt, is het sowieso nooit goed om iets zomaar in te ademen. Dus heb ik toch liever een zonnebrandcrème dan een spray.

Is goedkope zonnebrand net zo goed als een duur merk

Het is bewezen dat de prijs van de zonnebrand niet veel uitmaakt. Wat belangrijk is de bescherming die het aanbied. Dus in principe werkt het goedkopere variant ook prima. Wat verschilt uitmaakt is de rest eromheen, denk aan de verpakking, ingrediënten, geur enzovoorts.

Smeer ruim van te voren

Smeer minstens 30 minuten voordat je de zon in gaat met zonnebrand. Het heeft namelijk wat tijd nodig om in te trekken. Als je pas in smeert wanneer je in de zon zit, kan het zijn dat je een tijdje niet beschermt bent. Zo kan die schadelijke uv stralen nog steeds binnen dringen.

Vergeten plekjes

Ja er zijn wat plekjes die vaak worden vergeten tijden het insmeren met zonnebrand. Denk bijvoorbeeld tussen je tenen, oren, ogen, kale hoofd en je nek. Dit zijn toch wel de plekken waar een melanoom (huidkanker) kan opduiken. Verder moet je ook je lippen niet vergeten, gebruik hiervoor een lippenbalsem verwerkt met spf. En de ogen kun je ook beschermen door een zonnebril te dragen.

Wat is het nut van een aftersun

Een aftersun is bedoel om de huid te kalmeren, hydrateren en te herstellen na het zonnen. Een goede aftersun bevat vocht inbrengende en invettende stoffen zoals glycerine en plantaardige oliën. Maar ook antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E en B3. Tegenwoordig heb je ook aftersun met zelfbruiner. Een aftersun kan zeker verkoeling en hydratatie geven. Maar is je huid goed verbrand en/of heb je zelf blaasjes en wondjes, dan moet je zeker op passen met een aftersun. Vaak zitten hierin ook nog parfumstoffen in die de huid kan doen prikken. Verder kan een aftersun bijvoorbeeld niet de DNA schade van je huidcellen repareren.

Waarom kiezen voor een transparante zonnebrand

Heel simpel, ik wil niet graag rond lopen met een witte waas of blauw/paarse gloed. Oh wat ben ik blij dat tegenwoordig zoveel transparante zonnebrand producten te vinden zijn. Dat was in de voorgaande jaren wel wat anders. Toen liepen we echt zo rond op de strand, want tja.. het was of dat of het risico lopen op ernstige gevallen. Dan is de keus wel snel gemaak lijkt me.

Verder is het fijn dat je zonnebrand kan aanbrengen op het gezicht zonder dat het de kleur beïnvloed van je makeup. Maar ook dat het niet afgeeft op je kleding is natuurlijk geweldig.

De best transparante zonnebrand crème, spray en stick

Zoals je hierboven al heb kunnen lezen, gebruiken we aardig wat zonnebrand producten. Een tube van 150ml kan op een normale dag ( niet bij hoge temperatuur) zo’n 4 – 5 dagen duren. Maar nogmaals we zijn met zijn vijven. Bij hogere temperaturen gebruiken we meer tubes per week. Dit zorgt er wel voor dat ik aardig wat heb kunnen uitproberen. Voor mijn gezicht bijvoorbeeld vind ik het fijn om een zonnebrandstick te gebruiken. Verder ben ik ook meer van de crèmes dan de sprays. Maar wat we altijd gebruiken is een transparante zonnebrand.

Hieronder vind je de beste transparante zonnebrand producten van 2021.

De Beste Transparante Zonnebrand voor alle huidtypes

Maar eerst wil ik nog het volgende met jullie delen en dan vooral onder de nom van eerlijkheid. Een tijdje terug kreeg ik een heel mooi pakket van Clarins. Daarin zatten 4 heerlijke zonnebrand producten en een leuke strandtas. Het kwam ook goed uit, want we hadden mooi zonnig weer, dus konden wij ( het gehele familie) gelijk alles uitproberen. Deze post is overigens niet gesponsord door Clarins ❤️. Al hoewel ik best opensta voor een samenwerking, want jullie weten I freaking love the brand! 👌🏾

Clarins invisible Gel-to-Oil Facial Suncare 30

Een transparante zonnebrand Olie met spf 30 die je aan brengt op het gezicht. Heeft een satijnachtige gevoel dat niet vettig of plakkerig aanvoelt. Verder bied het hoge bescherming aan tegen uv stralen en schadelijke stoffen. Geschikt voor alle huidtypes ook voor de gevoelige huid.

Clarins Sun Care Body Cream 30

Een fluweel zachte zonnebrand bodycrème die snel intrekt zonder witte waas achter te laten. Transparant dus! 👌🏾 En geeft het met zijn spf 30 hoge bescherming aan. Verder laat het de huid hydraterend aanvoelen.

Clarins Invisible Sun Care Stick 50

Een handige om mee te nemen oranje zonnebrand stick die met gemak in je broekzak past. Met zijn spf50 biedt het hoge bescherming aan ook op de gevoelige zones van het gezicht. Zoals je oren, neus en oogcontouren. Via een twist beweging komt de stick omhoog. Mijn man vind deze vooral heel fijn, omdat die het goed kan smeren op zijn kale hoofd. Zo blijft hij goed beschermt. Ook deze stick is transparant.

Clarins After Sun Soothing Balm

Een rijke after sun balm ideal voor alle huidtypes. Geeft intense hydratatie aan, na het zonnen. Dankzij de ingrediënten zoals Aloë vera, watermeloen en Shea butter. Verder trekt deze after sun snel in zonder plakkerig aan te voelen. Het is licht geparfumeerd en ruikt in mijn mening heerlijk naar vakantie. Als je begrijpt wat ik bedoel. Wil je langer genieten van je bruine gloed? Dan helpt het de zonnebloem extract wat erin zit hiermee.

Coola Classic Sunscreen spf50

Een biologishe zonnebescherming met spf50 die goedgekeurd is door de PETA. Dit betekent dat het op geen enkele manier getest is op dieren. De formule is heel bijzonder want, het is een zonnebescherming en vochtinbrenger in één. Verder is het perfect om onder je makeup aantebrengen. Het geeft een hele mooie glans. En is verder geurloos.

Garnier Ambre Solaire UV Water Spray 50

Een zonnebrand spray mist geschikt voor gezicht & lichaam. Je moet wel uitkijken dat je niet rond de oogcontouren komt. Met zijn spf50 wordt je goed beschermt en biedt het hydratatie aan omdat het verrijkt is met Aloë Vera. Verder heeft het een fijne mist, is het transparant en niet plakkerig. Tenslotte heeft het een lichte geparfumeerde geur die niet storend of doordringend is.

Garnier Ambre Solaire UV Water 50

Met zijn op 50% op olie en 50% op waterbasis formule, bied deze uv water met spf50 goed bescherming. Het is licht en verfrissend als water. Verrijkt met Aloë Vera om de huid te hydrateren. Is transparant en trekt snel in. Licht geparfumeerd.

Garnier Ambre Solaire After Sun

Een hydraterende after sun die verbruining versterkt. Verrijkt met ingrediënten zoals glycérol en vitamine E. Het is niet vettig of plakkerig, transparant en trekt het meteen in het huid. Het is te gebruiken op het lichaam en gezicht, met uitzondering van oogcontouren, wenkbrauwen en haargrens. Licht geparfumeerd.

Zenova Sun Milk spf 50

Een voordelige zonnebrand die in 2020 door de consumentenbond gekozen is tot de beste. Met een spf 50 biedt het goede bescherming aan en is het verrijkt met Vitamine E die de huid verzorgt. Verder is het water resistant, transparant en trekt het snel weg.

Ultrasun Face Anti-Ageing Lotion SPF 30 

Ultrasun Face is een multifunctionele gezichtslotion samengesteld met behulp van de allernieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging. Het biedt bescherming, hydratatie en anti ageing aan. Waaronder inclusief ectoïne (actief DNA en celbescherming). Je kan het zelf gebruiken als je dagcréme. En transparante zonnebrand die snel intrekt.

Volg:
** This article contains products sent by a company / and or brand. And affiliation links are used**
Suyen
Suyen

Hi, I hope you enjoyed this! Feel free to leave a comment below, I love hearing from you guys.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »